2019-11-22 09:09:51
Φωτογραφία για Προϋπολογισμός 2020: Μέτρα για την υγεία, επιδόματα, προσλήψεις και ειδικά αποθεματικά! Τι προβλέπεται
Δήμητρα Ευθυμιάδου

Κοινωνικές παρεμβάσεις με επιδόματα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και ενίσχυση των οικονομικών των υπουργείων ώστε να καλύπτουν τις έκτακτες ανάγκες και στην υγεία, προβλέπει μεταξύ άλλων ο Προϋπολογισμός το 2020.

Ειδικότερα στον Προϋπολογισμό περιγράφονται αναπτυξιακές και κοινωνικές παρεμβάσεις ύψους 1,181 δισ. ευρώ ώστε να υπάρχει ενίσχυση της ανάπτυξης, μείωση της υπερφορολόγησης αλλά και ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών.

Η Υγεία

Σε ότι αφορά στον τομέα της Υγείας προβλέπεται η κάλυψη των κενών που παρατηρούνται με νέες προσλήψεις, γεγονός που σημαίνει ότι ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει αιμοδότηση με νέο προσωπικό του ΕΣΥ. Εξάλλου τα νοσοκομεία βρίσκονται στην πιο δύσκολη φάση δεδομένης και της αποχώρησης εργαζομένων. Διαβάστε ΕΔΩ πόσοι αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης: «Αδειάζουν τα νοσοκομεία από γιατρούς και νοσηλευτές! Πόσοι φεύγουν»


Εκτός αυτού όμως στον Προϋπολογισμό του 2020 θα υπάρχουν και έκτακτα αποθεματικά ώστε να ενισχύονται οι διάφοροι κρίσιμοι τομείς όπως είναι η Υγεία. Συγκεκριμένα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προβλέπει τη θεσμοθέτηση ενός νέου Ειδικού Αποθεματικού ύψους 300 εκατ. ευρώ ώστε να μπορούν μέσα στον χρόνο να εξυπηρετηθούν διάφορες δαπάνες που θα προκύπτουν. Γι αυτό όπως περιγράφεται στο προϋπολογισμό, από το αποθεματικό αυτό θα ενισχύεται και η Υγεία ενώ θα είναι διαθέσιμο στα υπουργεία σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ενίσχυση με επιδόματα

Παράλληλα στο πλαίσιο των κοινωνικών παρεμβάσεων που προγράφονται, θα υπάρχει και ενίσχυση της οικογένειας προκειμένου να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα. Κάτι που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν κάποιους μήνες.

Ειδικότερα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Αξιοσημείωτο είναι πως το επίδομα αυτό θα αφορά μεγάλο μέρος των οικογενειών που θα αποκτήσουν παιδί, καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια είναι διευρυμένα και με βάση την κυβέρνηση, επίδομα θα μπορούν να πάρουν 9 στα 10 ζευγάρια. Το συνολικό κόστος για το επίδομα παιδιού θα αγγίξει τα 123 εκατ. ευρώ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ