2019-11-22 16:30:22
Φωτογραφία για Κάρπαθος: Του ζήτησε να χωρίσουν και τη βίασε
Ξεκινά η δίκη του θεολόγου - Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Θεολόγος κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τη σύντροφό του, όταν εκείνη του είπε ότι θέλει να χωρίσουν.

Αρχίζει σε λίγες ημέρες, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Κω, η δίκη του θεολόγου, ο οποίος κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά την πρώην σύντροφό του, όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν. Το φερόμενο θύμα, επίσης εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, είχε καταγγείλει το συμβάν στην αστυνομία. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, όλα έγιναν στις 11 Μαρτίου 2012. Εκείνη την ημέρα, του ανακοίνωσε την απόφασή της να χωρίσουν. Εκείνος φάνηκε να το αποδέχεται, προτείνοντάς της να περάσουν μαζί το τελευταίο βράδυ. Κάποια στιγμή ο θεολόγος θέλησε να έχουν ερωτική επαφή. Η κοπέλα αρνήθηκε και εκείνος της επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στη ροδιακή εφημερίδα «Δημοκρατική», ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (καταβολή χρηματικής εγγύησης, ύψους 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, εμφάνιση την 1η και 15η μέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, απαγόρευση συναναστροφής και επικοινωνίας με το φερόμενο θύμα).


Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της πρώην συντρόφου του για τα αδικήματα της εξυβρίσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημίσεως.

Τι υποστηρίζει ο θεολόγος - Το τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους

Στην κατάθεσή του ο θεολόγος ισχυρίστηκε ότι επί 5 και πλέον μήνες διατηρούσε με το φερόμενο θύμα ερωτικές σχέσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της σχέσης τους, του έλεγε ότι έβρισκε βαρετή τη ζωή στην επαρχία, ότι το μέρος την έπνιγε και ότι ήθελε να μετακομίσουν στην Αθήνα, προκειμένου να ζήσουν μόνιμα εκεί.

Με την πάροδο του χρόνου, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, γινόταν συνεχώς εχθρική με τον κόσμο και πιεστική μαζί του. Την 9η Μαρτίου 2012, σε ημερήσια εκδρομή εκπαιδευτικών, μια φίλη της τον προσέγγισε και αφού μιλούσαν όλο το βράδυ στο τέλος τον φίλησε. Την επόμενη ημέρα, όπως κατέθεσε, του ζήτησε να την επισκεφθεί στο σπίτι της και εκεί την βρήκε να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ. Μαζί τους ήταν και ένας κοινός τους φίλος. Μετά την αποχώρησή του έκαναν σεξ χωρίς προφύλαξη.

Στη συνέχεια, ο θεολόγος επικοινώνησε με την τότε σύντροφό του, ενημερώνοντάς τη για το περιστατικό με τη συνάδελφο και φίλη της, προκειμένου να το μάθει από τον ίδιο και όχι από τρίτους, όπως έλεγε. Εκείνη, στο άκουσμα της είδησης, εξερράγη. Του ζήτησε να φύγουν από το νησί. Ακολούθησε μεταξύ τους έντονη λογομαχία, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο τη σύντροφό του. Μετά, όπως υποστήριξε, τον μήνυσε για βιασμό.

Το Δικαστικό Συμβούλιο δεν δέχτηκε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του, γιατί, κατά την άποψη των δικαστών, αυτοί δεν επιβεβαιώνονται από τις εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν.
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ