2019-11-22 17:30:30
Φωτογραφία για Ιαματική Ιατρική και Συμπληρωματικές Θεραπείες: Παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή Δερματολογίας Κωνσταντίνου Κουσκούκη
Ο καθηγητής Δερματολογίας, νομικός και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Κουσκούκης, παρουσιάζει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 7μ.μ., στο θέατρο ΖΙΝΑ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74, Αθήνα), το βιβλίο του «ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από την εκδοτική εταιρεία Doctors Media. 

Για το βιβλίο και το συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

Πατούλης Γεώργιος, περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος ΚΕΔΕ, ΙΣΑ, IHTC, ELITOUR, GIGD.Σκανδαλάκης Παναγιώτης, καθηγητής Ανατομίας ΕΚΠΑ, τ. πρόεδρος ΚεΣΥ, τ. υφυπουργός.Κρεατσάς Γεώργιος, καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, τ. αντιπρύτανης ΕΚΠΑ.Κουτσιλιέρης Μιχαήλ, καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.Παπανικολάου Χριστίνα, βιοπαθολόγος, τ. γεν. γραμμ. Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας.

Συντονίζει / προλογίζει: Παναγιώτα Μπλέτα, συγγραφέας.

Όπως επισημαίνει στο βιβλίο του ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, η Ιαματική Iατρική είναι συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος της Κλασικής Ιατρικής με την οποία συνδυάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού θεραπευτικού αποτελέσματος.


Οι θεράποντες ιατροί έχοντας στο θεραπευτικό τους οπλοστάσιο τα προϊόντα της σύγχρονης φαρμακοβιομηχανίας, αξιοποιώντας συγχρόνως τα αποτελέσματα της καινοτόμου έρευνας πάνω στα φάρμακα, θα πρέπει να προσεγγίζουν συμπληρωματικά και όχι απαξιωτικά και τα επιστημονικά αποτελέσματα της έρευνας της Ιαματικής Ιατρικής, προς όφελος πάντα των ασθενών, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και σαφώς μικρότερη οικονομική επιβάρυνση.

Η Ιαματική Ιατρική, με τη βοήθεια της επιστημονικής τεκμηρίωσης της θερμικής, μηχανικής, χημικής και ειδικότερα της βιολογικής και ανοσολογικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων, αναδείχτηκε ως μία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στο θεραπευτικό πλαίσιο της Κλασικής Ιατρικής, σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας του ΚεΣΥ του 2018.

Οι θεραπευτικές δράσεις αφορούν σε παθήσεις του μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος, καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

Οι θεραπευτικές μέθοδοι της Ιαματικής Ιατρικής με ιαματικούς φυσικούς πόρους είναι η εξωτερική υδροθεραπεία, η ποσιθεραπεία, η εισπνοθεραπεία, η πηλοθεραπεία, η θαλασσοθεραπεία, η σπηλαιοθεραπεία και η βιομετεωρολογική θεραπεία. Από καταβολής κόσμου η υγεία, η ευεξία, η δύναμη και η ομορφιά, συγκαταλέγονται μεταξύ των πολυτιμότερων αγαθών της ζωής.

Κίνητρο για την εκπόνηση αυτού του συγγράμματος, υπήρξε ο διακαής πόθος του συγγραφέα Κ. Κουσκούκη να αποδείξει ότι η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία βοηθά στη θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας, αλλά και προληπτικά, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια του γήρατος, με τη εφαρμογή σύγχρονων προδιαγραφών μακροζωίας, ευεξίας και ευζωίας.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας κάνει επίσης μια ιστορική αναδρομή για την ιαματική θεραπεία από την αρχαιότητα έως και σήμερα και αναφέρεται αναλυτικά στις θερμομεταλλικές πηγές της Ελλάδας και τα θεραπευτικά χαρακτηριστικά τους και κάνει εκτεταμένη αναφορά στη θεραπευτική συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής ανά κατηγορία παθήσεων.

Ακόμη στο βιβλίο αναφέρονται οι προοπτικές ανάπτυξής του τομέα της Ιαματικής Ιατρικής στη χώρα μας και η παρουσίαση προτάσεων για μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την σωστή αξιοποίηση και αποτελεσματική εκμετάλλευση τους στην ελληνική αγορά και διεθνώς.

Ο συγγραφέας επίσης επισημαίνει ότι «χωρίς αμφιβολία, η ανάπτυξη τα Ιαματικής Ιατρικής στην Ελλάδα, µπορεί να συμβάλλει τα µέγιστα στην αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και του Τουρισμού Υγείας γενικότερα βελτιώνοντας την εικόνα µας στο εξωτερικό, παρατείνοντας την τουριστική περίοδο σε 365 μέρες, συνδυάζοντας όλες τις θεματικές μορφές τουρισμού, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας µέσω νέων επενδύσεων που θα δρομολογηθούν, µε απώτερο στόχο την οικονοµική ανάπτυξη».

Αυτή η προσπάθεια συνάδει απόλυτα με τις αρχές του παρόντος συγγράμματος, που αποτυπώνει την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα με τις προσδοκίες ανάδειξης της χώρας μας ως παγκόσμιο «healthresort - medispa» για άτομα τρίτης ηλικίας, χρονίως πάσχοντες, αλλά και προληπτικά, υπό την ιατρική πάντα κάλυψη των  έμπειρων και διεθνώς καταξιωμένων Ελλήνων Ιατρών για να σταματήσουμε το

«braindrain» και να αναπτύξουμε το «braingain», καθόσον θα αυξάνεται το ενδιαφέρον διεθνώς για την αναζήτηση αναβαθμισμένων ιατρικών υπηρεσιών θεραπείας, αποκατάστασης, αντιγήρανσης και ευεξίας στην Ελλάδα.

Όραμά του συγγραφέα είναι να αναδείξει και να καθιερώσει διεθνώς, ότι οι Έλληνες Ιατροί που έχουν στο DNA τους την Ιατρική, ως απόγονοι του Ιπποκράτη, εφαρμόζουν το διηνεκές δόγμα του «ωφελέειν ή μη βλάπτειν». Το δόγμα αυτό ο συγγραφέας το πιστεύει ακράδαντα και διακονεί, παράλληλα με το δόγμα της μακροζωίας και της ευζωίας. Και δηλώνει ότι πρέπει να εφαρμόζουμε τις βέλτιστες πρακτικές του «Meditation» και όχι μόνο του «Medication», στο εξαίρετο και μοναδικό βιοκλίμα της Ελλάδας, με συνεργατικά σχήματα «Medical Thermal Clusters» αντιγήρανσης και πρόληψης, για να καταστήσουμε τη χώρα μας ένα παγκόσμιο θέρετρο υγείας και ευζωίας, δίνοντας υψηλή προστιθέμενη αξία στην εθνική μας οικονομία.

Αποκλειστική διάθεση του βιβλίου: DOCTORS MEDIA, Λ. Μεσογείων 330, 15341, Αγία Παρασκευή. Τηλ.: 2106538508 – email: [email protected] www.doctorsmedia.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μία μπουκαμβίλια για τη Ρόδο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μία "μπουκαμβίλια" για τη Ρόδο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ