2019-11-22 17:46:44
Φωτογραφία για 13 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση των «στάβλων Παπάφη» στην Τούμπα
Θα δημιουργηθούν βρεφονηπιακός σταθμός και κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, αθλητικό κέντρο, πολυχώρος πολιτισμού και υπόγειο πάρκινγκ στο χώρο

Την χρηματοδότηση της ανάπλασης των ιστορικών στάβλων Παπάφη, στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, με 13 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά από συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Στον χώρο θα γίνει ανάπλαση και θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακός σταθμός και κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, αθλητικό κέντρο και πολυχώρος πολιτισμού. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, πρόκειται για ένα έργο πνοής, το οποίο γίνεται σε ένα χώρο μόλις ένα χιλιόμετρο από το γήπεδο της Τούμπας, όπου κι εκεί, όπως τόνισε, θα γίνουν έργα ανάπλασης.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι είναι το πρώτο μεγάλο έργο μετά την ανάπλαση της παραλίας, που έγινε πριν από δέκα χρόνια κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της πολιτείας για τη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι η περιοχή διψάει για έργα ανάπλασης και για ανάπτυξη.


«Ερχόμαστε σήμερα εμείς, να πάμε σε μια περιοχή της πόλης μας που έχει παραμεληθεί. Η περιοχή της τέταρτης κοινότητας της Τούμπας. Είναι ένας ιστορικός τόπος, ο οποίος θα αναπλαστεί σύντομα σε ένα πολυχώρο με αθλητικές υποδομές, με πολιτιστικές εγκαταστάσεις μέχρι και υπόγειο πάρκινγκ. Αυτό ήταν κάτι το οποίο λαχταρούσε η Θεσσαλονίκη, είχε στα πλάνα της η διοίκησή μας και όταν το συζητήσαμε με τον Υπουργό, το αγκάλιασε και με fast track θα έλεγα διαδικασίες το ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ούτως ώστε να το ξεκινήσουμε άμεσα» είπε ο κ. Ζέρβας.

Για την περιοχή, που περικλείεται από τις οδούς Αλοννήσου-Μυκόνου-Άνδρου-Σιδηροκάστρου, είχε πραγματοποιηθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός το 2018. «Η ανάπλαση των παλαιών στάβλων Παπάφη μαζί με το γήπεδο της Τούμπας αλλά και με το κτήριο της ΥΦΑΝΕΤ το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, μπορούν να αλλάξουν την εικόνα ολόκληρης της περιοχής», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ