2019-11-23 10:01:28
Φωτογραφία για Με ένα τσιγάρο στο χέρι οι Κρητικοί
Φρένο στο κάπνισμα παρανόμως επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση.

Ήδη επιθεωρητές - ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιούν "εφόδους" σε επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης με στόχο να δουν κατά πόσο τηρείται ο νόμος.

Οι έλεγχοι γίνονται πανελλαδικά ενώ και σε επίπεδο Κρήτης έχουν ξεκινήσει ήδη, καθώς έλεγχοι σημειώθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε επιχειρήσεις και στο Ρέθυμνο.

Την ίδια ώρα και επίσημα τίθεται σε ισχύ ο αντικαπνιστικός νόμος καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ με τα προβλεπόμενα πρόστιμα για τους παραβάτες, που αν μη τι άλλο είναι τσουχτερά και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και τις 10.000 ευρώ!

Παράλληλα σε εφαρμογή έχει μπει ο τετραψήφιος αριθμός 1142 για τυχόν παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Να σημειωθεί οτι οι συστηματικοί έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο αναμένεται να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό όπως έχει διαμηνύσει άλλωστε και η κυβέρνηση, που στοχεύει να βάλει φρένο σε όσους αψηφούν τον σχετικό νόμο.


Δεν λένε να κόψουν το τσιγάρο οι Κρητικοί

Την ίδια ώρα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Κρητικοί είναι "φανατικοί καπνιστές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκο Τζανάκη που μίλησε στην εφημερίδα Πατρίς για το θέμα, σχεδόν το 38% των Κρητικών καπνίζει. Το ποσοστό αυτό βέβαια έχει μειωθεί σύμφωνα με τον ίδιο καθώς πριν από μια 10ετία σχεδόν έφτανε το 45%.

Όπως έκανε γνωστό τη ίδια ώρα ο κ. Τζανάκης, όλα αυτά τα χρόνια ναι μεν κάποιοι διέκοψαν το κάπνισμα, άρχισαν ωστόσο το άτμισμα. Παράλληλα ο ίδιος τόνισε πως όσοι πολίτες καταφεύγουν στην διακοπή του καπνίσματος λόγω κάποιας ασθένειας απόφαση στην οποία προχωρούν άτομα μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ