2019-11-25 03:16:43
Φωτογραφία για Αντίρριο: Αναποδογύρισε σκάφος
 - Ανασύρθηκε νεκρός ο ένας επιβάτης, αναζητείται ο δεύτερος

Τον θάνατο ενός άντρα προκάλεσε ήδη η κακοκαιρία με το όνομα «Γηρυόνης», που σαρώνει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής από τα δυτικά, με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ανέμους που κατά περιπτώσεις φτάνουν σε ένταση ακόμα και τα δέκα μποφόρ.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας άντρας στη θαλάσσια περιοχή Αντιρρίου, κοντά στο λιμάνι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας επέβαινε σε ιστιοπλοϊκό μαζί με έναν φίλο του, όταν το σκάφος αναποδογύρισε από τους ισχυρούς ανέμους 7-8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Τον άτυχο άντρα εντόπισε η ΕΜΑΚ. Στο σημείο έσπευσαν διασώστες και δύτες, οι οποίοι για αρκετή ώρα, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, δεν μπορούσαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά και να ανασύρουν τον άτυχο άντρα. Στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι οκτώ μποφόρ, λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, οι δύτες κατάφεραν να ανασύρουν τον έναν επιβάτη, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.


Την ίδια ώρα, έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός ακόμα αγνοούμενου, με τις πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός να λιγοστεύουν όσο περνάει η ώρα. Στο σημείο έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού, αλλά και το Πυροσβεστικό «Σκούρτης» από την Πάτρα.

Στην πρώτη του ανακοίνωση το Λιμενικό ανέφερε: «Ερευνες από στελέχη Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ιδιώτες δύτες προς εντοπισμό πιθανόν δύο ατόμων μετά από ανατροπή ιστιοφόρου σκάφους στην ανατολική προβλήτα Αντιρρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δύο άντρες είναι γαλλικής υπηκοότητας, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Στο σημείο βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ