2019-11-25 14:50:54
Φωτογραφία για Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Η τουρκική ΕΜΥ ανίχνευσε μεσοκυκλώνα πάνω από τη Ρόδο
Όπως ενημέρωσε το meteo.gr του Αστεροσκοπείου - Σε ετοιμότητα για τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας που θα πλήξει κυρίως την Κεντρική και την Ανατολική μακεδονία

Έναν «μεσοκυκλώνα» ή αλλιώς μια μεγάλη καταιγίδα ανίχνευσαν Τούρκοι μετεωρολόγοι περίπου στις 10 το πρωί, στη Ρόδο. Αυτό έκανε γνωστό μέσω twitter το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο μετεωρολόγος- διευθυντής ερευνών στο Αστεροσκοπείο Κώστας Λαγουβάρδος ο μεσοκυκλώνας είναι ο επιστημονικός όρος για ένα μεγάλο κύτταρο καταιγίδας που είναι δυνατό να προκαλέσει ακραία φαινόμενα. Όπως είπε, το Αστεροσκοπείο έχει στη Ρόδο τέσσερις σταθμούς μέτρησης και αυτή την ώρα αναμένονται τα δεδομένα από τον σταθμό της Λίνδου.

Όπως μας ενημέρωσαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Τουρκίας, ένας μεσοκυκλώνας αναπτύχθηκε στη Ρόδο στις 10:00 περίπου το πρωί της Δευτέρας 25/11.

Αυτό το υπερκύτταρο καταιγίδας που ανιχνεύθηκε από το τουρκικό ραντάρ, πολύ πιθανό να προκάλεσε ακραία φαινόμενα. https://t.co/2SSbz157ff


— meteo.gr - Ο καιρός (@meteogr) 25 Νοεμβρίου 2019

Όπως είπε ο κ. Λαγουβάρδος η πρώτη φάση του «Γηρυόνη» έχει ολοκληρωθεί και πλέον η προσοχή, κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Δευτέρας, στρέφεται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου αναμένεται να εξελιχθεί η δεύτερη φάση του κύματος της κακοκαιρίας. Αυτές οι προβλέψεις θέτουν σε συναγερμό τις περιοχές που επλήγησαν από το προηγούμενο κύμα της κακοκαιρίας και ιδιαίτερα την Καβάλα και τη Θάσο. Όπως εξήγησε ο κ. Λαγουβάρδος σε περιοχές που ήδη έχει βρέξει πολύ, ακόμη και βροχή μικρότερης έντασης είναι δυνατό να προκαλέσει προβλήματα, αφού η δυνατότητα του εδάφους να απορροφήσει το επιπλέον νερό είναι περιορισμένη. Το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας θα εξελιχθεί αύριο και θα επηρεάσει τη νότια χώρα, κατά κύριο λόγο.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ