2019-11-25 22:46:36
Φωτογραφία για ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ή ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ;
Όπως και να έχει το θέμα μετά την "απομάκρυνση" από τις διαδικασίες νομιμότητας, ΟΥΔΕΝ λάθος αναγνωρίζεται

Θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω και να παραθέσω δημόσια την παρακάτω εντελώς καλοπροαίρετη παρατήρηση μου.

Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν ενημέρωση - συζήτηση για το ΚΕΛ σε επίπεδο Δήμου, προς ποια κατεύθυνση όμως γιατί σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης (π.χ. ποιότητα του έργου επί εδάφους, κλπ) έχει μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητή η διαδικασία με βάση το τεκμήριο της αρμοδιότητας και ποιος το έχει πλέον επί του έργου.

Όποιο κι αν είναι λοιπόν το καλοπροαίρετο - όπως θέλω να πιστεύω - ενδιαφέρον των όποιων Δ.Σ., θα πρέπει να γνωρίζουν: 

ότι η αρμοδιότητα του Δήμου Σ-Α άρχισε και τελείωσε με τη σχετική απόφαση - θετική γνωμοδότηση που ψηφίστηκε στις 20.4.2017 και  ότι ο Δήμος Σ-Α δεν είναι "κύριος του έργου", όπως λέει ο νόμος (Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ της ΜΟΔ ΑΕ) και όπως αποδέχθηκαν όσοι στήριξαν ή αποσιώπησαν και  όσοι ψήφισαν τη θετική γνωμοδότηση για την ΜΠΕ το 2017 (απόφ
. 124/2017 ΔΣ), καθώς και όσοι στήριξαν, συγκάλυψαν, αποσιώπησαν ή ψήφισαν την απίστευτη απόφαση: 472/11.10.2017 της Ο.Ε. (κατόπιν απαράδεκτης από 11.9.2017 έγγραφης πίεσης εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ ΑΕ) με βάση την οποία ο Δήμος Σ-Α παραιτήθηκε απαραδέκτως από τα ένδικα μέσα στα οποία δικαίως είχε προσφύγει (ο Δήμος Σ-Α) ενώπιον του ΣτΕ (αίτηση ακύρωσης 3704/7.11.2014) και ενώ διαφαινόταν η δικαίωσή του στο ανώτατο δικαστήριο (Υπάρχει γνωμοδότηση νομικού).

Αυτά λοιπόν και δεν είναι μόνο αυτά, αν αναλογισθούμε ότι η δημοτική αρχή δεν έφερε καν για συζήτηση και γνωμοδότηση τη μελέτη οριοθέτησης του ρέματος Ραφήνας (που σχετίζεται άμεσα με το ΚΕΛ), αποκρύπτοντας και μη αναρτώντας την όπως αυτή έφθασε στον Δήμο με το υπ' αριθ. πρωτ: ΔΑΕΕ/2160/Φ.Ραφήνας 14/28.9.2018 έγγραφο του Υπ. Υποδομών. 

Έτσι έχουν σήμερα τα πράγματα και επειδή θα υπάρξει το εύλογο ερώτημα "ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ" (?) η απάντηση είναι μια. 

Εφόσον τα Τοπικά Συμβούλια ή το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων - Αρτέμιδος αναθεωρήσουν την παθητική στάση τους και σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αναζητώντας νομιμότητα, κλπ (άλλωστε όλα τα σημεία και οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί για τα έργα με τις αποφάσεις 124/2017 και 454/12.12.2017 του Δ.Σ. απορρίφθηκαν από το κράτος), οπότε μπορούν να σπεύσουν άμεσα (χθες) και να υποβάλλουν "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" ενώπιον του ΣτΕ υπέρ των εκδικαζομένων προσφυγών μας. 

Να γιατί ενημέρωσα εγγράφως και τα δυο Τοπικά Συμβούλια, πλην όμως το Τ.Σ. Αρτέμιδος δεν με κάλεσε ακόμα (έχει ενημερωθεί από 24.10.2019, εγγράφως και αναλυτικά)

Σε ότι με αφορά με τη θεσμική μου ιδιότητα έχω φθάσει το θέμα (δεν λέω λόγια) στο ανώτατο επίπεδο της δικαιοσύνης και σε παραπομπή (μέσω του Αρείου Πάγου) της δικογραφίας στη Βουλή για 6 π. Υπουργούς, όπου ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ δεν συνέδραμε, άρα νομίζω πως δικαιούμαι να ομιλώ, δεν είμαι χθεσινός, ούτε όψιμος στην υπόθεση, δεν επιβάρυνα κανέναν, δεν πρόδωσα κανένα, δεν προσέβαλα καμία διαφορετική άποψη συμπολιτών (πλην των εργολάβων και των φερέφωνων τους). 

Με πράξεις και πολύ κόπο και δικό μου χρήμα κινήθηκα στην κατεύθυνση της Δικαιοσύνης που πλέον ήταν μετά τις διαδικασίες στον Δήμο και την έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων η μοναδική διέξοδος αντίδρασης. 

Σ' αυτή τη μοναδική διαδικασία ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΜΕ, είχαμε μείνει δυο θεσμικές οντότητες. Ο ΣτΔΕ και 4 Σύλλογοι. 

Εν όψει των εξελίξεων και των νέων προσώπων που εκλέχθηκαν στα συλλογικά όργανα έκρινα σκόπιμο να απευθυνθώ σ' αυτά ως π. ΣτΔΕ, με εμπεριστατωμένο υλικό, ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα που έχει ανάγκη η αυριανή δικαστική διαδικασία. 

Δυστυχώς απέτυχε η προσπάθειά μου. 

Αν φταίω εγώ ας μου πουν οι παραλήπτες, πάντως εγώ από 24.10.2019 (Ένα μήνα τώρα) ήμουν στη διάθεσή τους και ζήτησα συνδρομή με "παρέμβαση" (αυτό είναι ειδικός νομικός όρος). Η ενημέρωσή μου είχε έγγραφο χαρακτηρισμό ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ οπότε σε τι μπορώ να φταίω εγώ; 

Ως επαγγελματίας της διοίκησης οφείλω να μιλάω έτσι έστω κι αν είμαι παρεξηγήσιμος, γιατί καλύτερα να είμαι χρήσιμος και αληθινός παρά ευχάριστος και επιφανειακώς. 

Κατά τα άλλα περί των αρμοδιοτήτων τα εξήγησα παραπάνω, το τεκμήριο της αρμοδιότητας δεν υφίσταται πλέον στο επίπεδο του Δήμου, παρέθεσα μέχρι και τον σχετικό Οδηγό της ΜΟΔ. 

Κατά τα άλλα φυσικά ο διάλογος είναι ελεύθερος και απεριόριστος αλλά εν προκειμένω βρισκόμαστε στην β' Φάση που αναλύει ο νόμος και ο ΟΔΗΓΟΣ. 

Αν κληθώ από οποιοδήποτε όργανο θα τα αναλύσω μη δυσανασχετείς φίλε μου δεν κάνω πίσω, απλά μιλάμε άλλη γλώσσα (και είναι φυσικό) και εν πάση περιπτώσει δεν είναι κακό και αν ακόμα ως προς αυτό που θέλουμε δεν είναι συμβατό.

ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δείτε ολόκληρη την δημοσίευση στο Facebook:
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ