2019-11-26 09:11:30
Φωτογραφία για Υπουργείο Υγείας: Εντολή ΕΔΕ για την λεχωίδα που χαροπαλεύει από λάθος αντιβίωση
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Εντολή για Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ώστε να διερευνηθούν οι ακριβείς αιτίες κάτω από τις οποίες χορηγήθηκε λάθος αντιβίωση σε γυναίκα που ήταν αλλεργική.

Σχετικά με το περιστατικό γυναίκας η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΓΝΘ «Ιπποκράτειου», έπειτα από αλλεργικό σοκ που παρουσίασε στη Μαιευτική Κλινική του Γ.Ν. Κατερίνης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης έδωσε εντολή ΕΔΕ στους αρμόδιους φορείς:

«Έδωσα εντολή στον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν».

Ο κ. Μπογιατζίδης επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. για το περιστατικό στον Διευθυντή Χειρουργικής του ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Στην εντατική από λάθος αντιβίωση

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική.

Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου παμένει μέχρι αυτήν την ώρα σε κρίσιμη κατάσταση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ