2019-11-27 18:05:52
Φωτογραφία για Στ. Πέτσας: Προϋπολογισμός επιστροφής στο μέλλον
Ως τον πρώτο προϋπολογισμό «που όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2020 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Ο προϋπολογισμός του 2020 δρομολογεί την επιστροφή στο μέλλον. Σε μία χρονική περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται προς τα κάτω στο σύνολο της Ευρωζώνης, στην Ελλάδα αναθεωρείται προς τα πάνω: 2% για το 2019 και 2,8% για το 2020. Όλα τα συστατικά της οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή η κατανάλωση, οι εξαγωγές και κυρίως οι επενδύσεις αυξάνονται σημαντικά» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σημείωσε επίσης ότι ο Προϋπολογισμός του νέου έτους «είναι ταυτόχρονα αναπτυξιακός και κοινωνικός, φέρνει το ΑΕΠ της Ελλάδας ξανά, μετά από πολλά χρόνια, κοντά στα 200 δισ. ευρώ και βάζει τέλος στον φαύλο κύκλο της υπερφορολόγησης».

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «αποδεικνύεται, από όσα θεσπίζει, ότι κάνουμε πράξη όλα όσα είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης». «Ότι είπαμε, το κάνουμε» σημείωσε για να προσθέσει ότι «μειώνονται, αντί να αυξάνονται όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, οι φόροι εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στηρίζεται η επιχειρηματικότητα προς όφελος των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας, κινητροδοτούνται δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παροχές, σε είδος, υπέρ των εργαζομένων και θεσπίζονται κίνητρα που προσελκύουν ξένους επενδυτές».

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο

Όπως ανέφερε ο κ
. Πέτσας ο κ. Μητσοτάκης αύριο Πέμπτη θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔιΠ) και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις προμήθειες. Επίσης, θα συζητηθεί το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του ΣτΕ και του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην έναρξη του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και την Κυριακή θα κλείσει με ομιλία του το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Τη Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Μαδρίτη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή. Την Τρίτη και την Τετάρτη 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019 θα βρίσκεται στο Λονδίνο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ