2019-11-28 05:28:49
Φωτογραφία για Χωρίς τέλος τα βάσανα του πρίγκιπα Άντριου: Η βασίλισσα τον «έκοψε» από την υποδοχή του Τραμπ
Η μονάρχης θα υποδεχθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Αμερικανό πρόεδρο την επόμενη εβδομάδα - Απόντες από τη δεξίωση οι πρίγκιπες Ουίλιαμ, Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας, ο 59χρονος πρίγκιπας Άντριου, δεν θα παραστεί στην υποδοχή του Ντόναλντ Τραμπ, στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά την «καταστροφική» συνέντευξη για τη σχέση του με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν, η οποία τον εξανάγκασε σε «παραίτηση» από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Λονδίνο στις αρχές Δεκεμβρίου για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ, η οποία θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου σε πολυτελές συγκρότημα για γκολφ κοντά στη βρετανική πρωτεύουσα. Τον Ντόναλντ Τραμπ και τους άλλους αρχηγούς κρατών, που θα συμμετάσχουν στην σύνοδο κορυφής, θα υποδεχθούν η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολος και η δούκισσα του Κορνουάλης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι, τα εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συνοδεύσουν τη βασίλισσα στην υποδοχή των αρχηγών - κρατών της συνόδου, αλλά ανάμεσα σε αυτά δεν θα είναι ο πρίγκιπας Άντριου, που τον περασμένο Ιούνιο συμμετείχε στην υποδοχή του Ντόναλντ Τραμπ, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία μαζί με την σύζυγό του, Μελάνια.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως την Τρίτη το βράδυ η βασίλισσα θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν των αρχηγών - κρατών και των συζύγων τους στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στην οποία θα δώσουν το «παρών» και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εκτός από τον πρίγκιπα Κάρολο και την σύζυγό του. Ανάμεσα στους γαλαζοαίματους που θα βρίσκονται στην δεξίωση αναφέρονται τα ονόματα της Κέιτ Μίντλετον, του πρίγκιπα Έντουαρντ, της πριγκίπισσας Άννας και του δούκα και της δούκισσας του Γκλόστερ. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εκείνη την περίοδο θα βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή ενώ ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν πάρει έξι εβδομάδες άδεια από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Μετά την «καταστροφική» συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο BBC για τη σχέση του με τον 66χρονο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του εν αναμονή της δίκης του για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών, η βασίλισσα αναγκάστηκε να απομακρύνει τον δευτερότοκο γιο της από τα επίσημα καθήκοντά του.

Η συνέντευξη του δούκα του Γιορκ ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων στη Βρετανία, καθώς ο αγαπημένος γιος της Ελισάβετ έπεσε σε αντιφάσεις, αρνήθηκε ότι συνευρέθηκε σεξουαλικά με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς, «σκλάβα του σεξ» του Επστάιν και δεν εξέφρασε καμία συμπάθεια για τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου.

Ο πρίγκιπας Άντριου αναμένεται να βρεθεί σε ακόμα χειρότερη μετά τις 2 Δεκεμβρίου, όταν το BBC θα προβάλει συνέντευξη της 35χρονης Ρόμπερτς, η οποία καταγγέλλει πως το 2001, που εκείνη ήταν ανήλικη ο Επστάιν την ανάγκασε τρεις φορές να συνευρεθεί ερωτικά με τον γαλαζοαίματο Βρετανό. Ήδη, η Αμερικανίδα δικηγόρος Λίζα Μπλουμ, που εκπροσωπεί αρκετά από τα θύματα του Επστάιν, δήλωσε στους Times πως, αν ο Βρετανός πρίγκιπας δεν μεταβεί στις ΗΠΑ για να δώσει κατάθεση ενώπιον των αρμοδίων αρχών, εκείνη θα ζητήσει δικαστική εντολή, η οποία θα απαιτεί από τον πρίγκιπα να καταθέσει τα στοιχεία που γνωρίζει για την υπόθεση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ