2019-11-28 17:04:27
Φωτογραφία για Η Ουγγαρία αποσύρθηκε από την Eurovision γιατί είναι πολύ... γκέι
Την απόφασή της να μην λάβει μέρος στην Eurovision του 2020 ανακοίνωσε η Ουγγαρία με

τις φήμες να θέλουν την Βουδαπέστη να λαμβάνει την απόφαση αυτή επειδή ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι «πολύ γκέι» για τη χώρα.

Αν και επίσημη ανακοίνωση που να εξηγεί γιατί ελήφθη η απόφαση δεν έχει υπάρξει, δεν είναι τυχαίο ότι η αποχώρηση πραγματοποιείται σε μια στιγμή που υάρχει αύξηση στην ομοφοβική ρητορική στην Ουγγαρία με τον Βίκτορ Ορμπάν να προωθεί την πολιτική με τίτλο «πρώτα η οικογένεια».

Νωρίτερα μέσα στο έτος σχολιαστής σε τηλεοπτικό κανάλι φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει την Eurovision ως «μια αρμάδα ομοφυλοφιλίας» προσθέτοντας ότι τυχόν αποχώρηση θα ωφελούσε την πνευματική υγεία της χώρας.

Πηγή από την κρατική τηλεόραση της Ουγγαρίας (MTVA) είπε στον Guardian ότι αν και δεν δόθηκε καμία αιτιολογία για την απόφαση αποχώρησης, οι εργαζόμενοι στον σταθμό πιστεύουν ότι σχετίζεται με την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη Eurovision και την ΛΟΑΤΚΙ κουλτούρα.


«Δεν μου έκανε έκπληξη. Η απόφαση ήρθε από την κουλτούρα με την οποία έχει διαρθρωθεί το κανάλι MTVA» δήλωσε η ίδια πηγή προσθέτοντας ότι η θετική κάλυψη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ απο τα μέσα ενημέρωσης δεν ενθαρρύνεται με την εξαίρεση του Budapest Pride.

Η ουγγρική ιστοσελίδα index.hu επικαλείται ανώνυμη πηγή η οποία εξέφρασε την υπόθεση ότι ο λόγος της αποχώρησης πιθανότατα ήταν ότι η Eurovision θεωρήθηκε «πολύ γκέι» με εκπρόσωπο του Όρμπαν να κάνει λόγο για fake news χωρίς, ωστόσο, την ίδια ώρα να δίνει κάποια άλλη εξήγηση για την απόφαση της Ουγγαρίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ