2019-11-29 17:13:53
Φωτογραφία για ΚΕΔΕ: Νίκη - αυτοδυναμία της ΝΔ - O Δημήτρης Παπαστεργίου για νέος πρόεδρος
Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής

Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, λαμβάνει 42 ψήφους παραπάνω από τον επίσης υποψήφιο για την προεδρία δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου έλαβε 202 ψήφους, έναντι 160 του κ. Κυρίζογλου, ενώ ακολουθουν ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Καρνάβος με 146 και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκας με 143.

Να σημειωθεί πως Παπαστεργίου και Κυρίζογλου ήταν από κοινού υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ που πέτυχε σαρωτική νίκη στις εκλογές για το νέο 31μελες ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας που είχε προηγηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο γαλάζιων δημάρχων, επικεφαλής της ΚΕΔΕ θα οριζόταν αυτός που θα λάμβανε τις περισσότερες ψήφους. Ετσι, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν, ο κ. Παπαστεργίου θα προταθεί από την πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στη συνεδρίαση του Σώματος για την προεδρία της Ένωσης.


Βάσει της καταμέτρησης, από την Κεντρική Μακεδονία, σε επίπεδο δημάρχων, εκτός φυσικά από τον κ. Κυρίζογλου, εκλέγονται επίσης ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο δημαρχος Σερρών Αλέκος Χρυσάφης.

Η παράταξη της ΝΔ εκλέγει 13 δημάρχους σε σύνολο 19 εκλεγμένων δημάρχων και 6 δημοτικούς συμβούλος σε σύνολο 11, δηλαδή συνολικά 19 μέλη στο 31μελές ΔΣ της ΚΕΔΕ, στο οποίο αυτοδίκαια συμμετέχει και ο επίσης γαλάζιος Κώστας Μπακογιάννης ως δήμαρχος Αθηναίων.

Το γαλάζιο ψηδοδέλτιο:

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: «Διεξήχθη ένας σκληρός αλλά δίκαιος προεκλογικός αγώνας, καθώς και μια υποδειγματική εκλογική διαδικασία. Η Αυτοδιοίκηση έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να περάσει στην επόμενη ημέρα. Μια ημέρα, κατά την οποία θα κυριαρχεί η ενασχόληση με τα προβλήματα υποστελέχωσης των Δήμων, αλλά και με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον εκλογικό νόμο. Μία ημέρα, κατά την οποία θα θέσουμε σε νέα βάση τη θέση της Αυτοδιοίκησης ως προς την αποκέντρωση του κράτους, με περισσότερες και πιο άμεσες υπηρεσίες για τον πολίτη. Μια ημέρα, κατά την οποία, εκτός από την αυτονόητη εμπλοκή μας με την καθημερινότητα, θα ασχοληθούμε και με μεγαλύτερης βαρύτητας ζητήματα: η άμεση πρόσβαση σε αναπτυξιακά προγράμματα για τους Δήμους, είναι προτεραιότητα για την ουσιαστική πρόοδο κάθε περιοχής».

Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έλαβε συνολικά 325 ψήφους

Σαρωτική είναι η νίκη της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία κατά τις εκλογές που διενεργήθηκαν σήμερα στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Δ.Σ.

Οι «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» έλαβαν 325 ψήφους και 19 έδρες στο Δ.Σ., έναντι 91 που έλαβε η δεύτερη σε ψήφους παράταξη του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που κερδίζει 9 έδρες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, που έλαβε 45 ψήφους και 3 έδρες.

Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με αιρετούς από τον χώρο της κεντροαριστεράς και επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης έλαβε 33 ψήφους και 2 έδρες. Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ, που έλαβε 10 ψήφους και ο «Συντονισμός Αιρετών» που έλαβε 6 ψήφους μένουν χωρίς έδρα.

Από τους συνολικά 528 εκλέκτορες ψήφισαν οι 511, δηλαδή το 97% των εγγεγραμμένων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ