2019-11-30 10:04:22
Φωτογραφία για Στο ΚΕΕΜ ο Μητροπολίτης Μάνης: «Κρατείστε το τρίπτυχο: Θρησκεία-Πατρίδα-Οικογένεια»
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν προσκλήσεως μετέβη σήμερα (28-11-2019), στο στρατόπεδο «3ο Τάγμα ΚΕΕΜ – Σχολή Μαγείρων – Τχη (ΠΖ) Παναγιώτη Μαντούβαλου» στο Γύθειο, όπου έχει αφιχθεί η νέα σειρά στρατευσίμων οπλιτών και αφού έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διοικητή του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχο κ. Χρυσακόπουλο και την Διοικήτρια του Τάγματος, Αντισυνταγματάρχη κα Φραγκιάδου, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, πλαισιούμενος από τον εντεταλμένο για το Στρατό, υπεύθυνο ιερέα της Μητροπόλεώς, π. Ηλία Μανιατάκο, προς ευλογίαν αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών.

Μετά τον αγιασμό, ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιωτάτου με θέμα: «Θρησκεία, αναλύοντας το περιεχόμενο της ορθοδόξου χριστιανικής διδασκαλίας, Πατρίδα, μιλώντας για την ένδοξη ιστορία της Ελλάδος και Οικογένεια, ερμηνεύοντας τις έννοιες: πατέρας, μητέρα και τέκνα». Προέτρεψε τους οπλίτες να παραμείνουν σταθεροί στις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά του ιερού αυτού τριπτύχου που εξυψώνουν τον άνθρωπο.

ul { list-style: none outside none; padding-left: 0; margin-bottom:0; } li { display: block; float: left; margin-right: 6px; cursor:pointer; } img { display: block; height: auto; max-width: 100%; }

Τέλος, ο Ποιμενάρχης διένειμε σ’όλους τους στρατευσίμους από ένα Εγκόλπιο της Θ. Λειτουργίας, με το αρχαίο κείμενο και την απόδοση στην νεοελληνική.

(ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ