2019-11-30 22:16:37
Φωτογραφία για Toyota και Lexus με εξαρτήματα Mazda!
Σύμφωνα με διάφορες φήμες που πηγάζουν μέσα από διάφορες ιαπωνικές ιστοσελίδες,

η Toyota σκέφτεται πολύ σοβαρά να υιοθετήσει μία νέα πλατφόρμα, η οποία αποτελεί προϊόν της Mazda και αφορά αυτοκίνητα με κίνηση στον πίσω άξονα, με πρώτο μοντέλο ένα νέο premium σεντάν που θα αντικαταστήσει το Mark X, πιθανότατα μέχρι το 2022.

Πέραν τούτου, με την Mazda θα μοιραστεί και τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, ενώ τις παραπάνω κινήσεις θα κάνει και η Lexus, με ένα μοντέλο που θα τοποθετείται ανάμεσα στα ήδη υπάρχοντα RC και LC.

Η Mazda ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο πως ετοιμάζει ένα νέο εξακύλινδρο σε σειρά μηχανικό σύνολο, που θα χρησιμοποιεί εκτενώς την τεχνολογία Skyactiv-X. Επίσης επισήμανε ότι βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης μίας νέας πλατφόρμας, η οποία θα είναι συμβατή με μεγάλων διαστάσεων μοντέλα, τόσο με πισωκίνητη, όσο και με τετρακίνητη διάταξη.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι τα νέα της προϊόντα αναμένονται στις αγορές την πενταετία 2020-2025. Να αναφέρουμε τέλος, ότι η συνεργασία ανάμεσα σε Toyota και Mazda ξεκινά εδώ και αρκετά χρόνια. Στην αμερικάνικη αγορά το Yaris χρησιμοποιεί εκτενώς κομμάτια από το Mazda 2, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή ενός κοινού εργοστασίου στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, με συνολικό κόστος 1,6 δις δολάρια, όπου στην αρχή θα συναρμολογούνται η νέα Corolla και ένα crossover μοντέλο της Mazda.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ