2019-12-01 05:12:19
Φωτογραφία για London Bridge: Καταδικασμένος για φόνο ένας από αυτούς που ακινητοποίησαν τον δράστη
Καταδικασθείς δολοφόνος για τον θάνατο μίας 21χρονης με μαθησιακές δυσκολίες φαίνεται

πως είναι ένας από αυτούς που ακινητοποίησαν τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη London Bridge πριν την επέμβαση της αστυνομίας.

Μάλιστα, είναι πιθανό ο Τζέιμς Φορντ να έτρεξε στο σημείο προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του ενός εκ των δύο θυμάτων της επίθεσης.

Ο 42χρονος Τζέιμς είχε καταδικαστεί σε ισόβια τον Απρίλιο του 2004 για τον φόνο της Αμάντα Τσάμπιον, η οποία βρέθηκε στραγγαλισμένη και με τον λαιμό της κομμένο, τον Ιούλιο του 2003.

Η αστυνομία δεν είχε κανένα στοιχείο για τη δολοφονία, μέχρι που ένας εργαζόμενος ενός φιλανθρωπικού οργανισμού, στον οποίο καλείς για ψυχολογική υποστήριξη, έσπασε την αυστηρή πολιτική εμπιστευτικότητας του οργανισού και αποκάλυψε ότι ο Φορντ κάλεσε και εκμυστηρεύτηκε ότι σκότωσε ένα κορίτσι.

Τον μήνα που δολοφόνησε την Αμάντα, ο Φορντ κάλεσε στην οργάνωση 45 φορές, λέγοντας στο προσωπικό ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας. Αφού παραδέχτηκε το έγκλημα που είχε διαπράξει, ένας από τους εργαζομένους -που αργότερα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη δουλειά του- αποφάσισε να πάει στην αστυνομίας.


Ο Φορντ δεν αποκάλυψε ποτέ τον λόγο για τον οποίο σκότωσε την Αμάντα. Ένας δικαστής του είπε πως αυτό που έκανε ήταν «μια πράξη κακίας», ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει ότι «ο Τζέιμς Φορντ είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος».

Σημειώνεται ότι την ώρα της επίθεσης, πλησίον της London Bridge πραγματοποιούνταν συνέδριο με θέμα την αποκατάσταση και ενσωμάτωση πρώην φυλακισμένων, το οποίο μάλιστα συντόνιζε το ένα από τα θύματα που έχει ταυτοποιηθεί, ο Τζακ Μέριτ.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ