2019-12-01 18:14:34
Φωτογραφία για Έκλεψαν $49 εκατομμύρια από Ανταλλακτήριο
Το Νοτιοκορεάτικο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Upbit επιβεβαίωσε ότι 342 χιλιάδες κρυπτονομίσματα Ethereum αξίας $49 εκατομμυρίων μεταφέρθηκαν από πορτοφόλι του σε ένα «ανώνυμο πορτοφόλι» στις 27 Νοεμβρίου.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ανέστειλε όλες τις υπηρεσίες του και τις συναλλαγές και μετέφερε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του και τις καταθέσεις σε πορτοφόλια (wallets) εκτός σύνδεσης ώστε να μην μπορούν να δεχτούν επίθεση.

Το ανταλλακτήριο δήλωσε ότι θα «αναπληρώσει» άμεσα όλες τις απώλειες από τις δικές του καταθέσεις, ωστόσο έκανε γνωστό ότι θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να επανέλθει η δυνατότητα συναλλαγών και να συνεχιστούν οι αναλήψεις και οι καταθέσεις, κάτι που βεβαίως θα δυσαρεστήσει όσους εξαρτώνταν από το ψηφιακό νόμισμα.

Το ανταλλακτήριο δυστυχώς δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να είναι ο υπεύθυνος (μπορεί να είναι χάκερς, μπορεί η «δουλειά να έγινε από μέσα» κ.ά) αλλά ζήτησε την υποστήριξη της κοινότητας στο μπλοκάρισμα των καταθέσεων από μία συγκεκριμένη ανώνυμη διεύθυνση.

Αυτή πάντως δεν είναι η μοναδική ή η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων μέχρι σήμερα. Το Coincheck έχασε μέσα από τα χέρια του περίπου $400 εκατομμύρια από μία επίθεση hacking στις αρχές της χρονιάς πέρυσι. Από ότι φαίνεται, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα ακόμη για να διασφαλίσουν τις καταθέσεις των πελατών τους και να αποτρέπουν επιθέσεις και κλοπές όπως η συγκεκριμένη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ