2019-12-02 10:17:38
Φωτογραφία για Γεραπετρίτης: Ο Πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο ΝΑΤΟ - Διεθνοποιούμε το θέμα
Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ προκειμένου να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις εξέφρασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση αναφορικά με την Τουρκία ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική η οποία εστιάζεται σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο, όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ότι θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. 

Το δεύτερο στάδιο της στρατηγικής σχετίζεται με την ανάπτυξη διμερών σχέσεων, όπως αυτές με την Αίγυπτο και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί. Τέλος, το τρίτο στάδιο, σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Επικρατείας είναι η συνολική αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων. «Δεν σκοπεύουμε να εμπλακούμε σε θερμό επεισόδιο, αλλά γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις θα λειτουργήσουν καταλυτικά ως αποτρεπτικός παράγοντας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, χθες αμφισβήτησε ευθέως και την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ