2019-12-02 12:44:22
Φωτογραφία για Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Η ΔΟΜΝΑ, ΚΑΙ ΤΑ «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…
Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Flash 99,4 η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κλήθηκε να σχολιάσει την έφοδο της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και όσα βρέθηκαν εκεί, και όπως είναι γνωστό έκανε μεγάλη εντύπωση με τις γνώσεις της και εν γένει με τα λεγόμενά της:

«Ως κάτοικος του κέντρου και ως πολίτης της χώρας αυτής, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έρευνα της αστυνομίας μέσα σε έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε. Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας! Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητούμε για αυτά τα πράγματα. Και μόνο ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε αυτό».

Μάλιστα. Μ’ άλλο λόγια πληροφορηθήκαμε ότι κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face καθώς και πυροσβεστήρες, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες, αποτελούν το εξειδικεύμενο οπλοστάσιο στο οποίο έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας και επάνω.


Φοβερό και τρομερό. Η νέα υφυπουργός είναι το ίδιο καλή και καλύτερη από την προηγούμενη την Έφη Αχτσιόγλου. Και οι δυο γυναίκες με εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με τους ξένους τεχνοκράτες. Μάλιστα στην παραλαβή του υπουργείου φορούσαν η μία μαύρο φόρεμα και άλλη κόκκινο. Σίγουρα κάτι είχαν συμφωνήσει από τα πριν.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου νεότατη υπουργός εργασίας με ένα «τρομερό και φοβερό» βιογραφικό με σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια, επισκέπτρια λέκτορας στο Καίμπριτζ και όχι μόνο, στα 26 της εντάχθηκε στην Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ, σύμβουλος δημόσιας υγείας της ιρανικής κυβέρνησης, συνεργάτιδα της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα. Είναι να ζαλίζεσαι. Μπράβο Κυριάκο, αυτό είναι βιογραφικό όχι σαν αυτό του τεμπελχανά του Καρανίκα. Να σκάσει από το κακό του ο Αλεξέι ο Τσίπροβιτς, που μας έφερε αυτή την ντεμέκ την Έφη την Αχτσιόγλου.

Αλλά πώς μπορεί με τέτοιο βιογραφικό να πει τόσο μεγάλη κοτσάνα, να γίνει περίγελως και των πλέον αγράμματων υπηκόων της; Κάποια εξήγηση θα υπάρχει. Το βρήκαμε. Το βρήκαμε. Η Δόμνα καθώς δεν είναι «τυχαία», δηλαδή δεν είναι και ένας άνθρωπος που προλαβαίνει να πάει στην λαϊκή, στον φούρνο, στο σούπερ μάρκετ, δεν μπορεί να γνωρίζει και ορισμένα τετριμμένα ζητήματα, όπως με τι οπλισμό διεξάγεται ο εμφύλιος στην Συρία, εάν έχει αεροπλάνα ο Άσαντ, ή εάν χρησιμοποιεί πυροσβεστήρες ενάντια στους τζιχαντιστές. Εκεί θα κολλήσουμε τώρα;

Πάντως, επίτηδες την κοτσάνα δεν την είπε.

Μίλησε με πάσα ειλικρίνεια, όχι σαν τους ψευταράδες τους Συριζαίους. Α, όλα και όλα, αυτό πρέπει να της το αναγνωρίσουμε. Δεν ήξερε, γιατί βρίσκεται μακριά από την πλέμπα, πως το λένε ρε παιδί μου, τον λαουτζίκο, ή απ’ αυτούς τους τζαμπατζήδες των Μέσων μαζικής μεταφοράς. Που τους θυμηθήκαμε τώρα αυτούς;

Μα ξεχνιέται εκείνη η δήλωση ενός ακόμη τεράστιου γόνου της μεγάλης καραμανλικής δυναστείας του νέου Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως, βεβαίως βεβαίως, που χρίστηκε από τον Μητσοτάκη υπουργός Μεταφορών;

«Ναι, θα υπάρξει έλεγχος. Πληροφοριακά το πρόβλημα ήταν πολύ πιο έντονο πριν από λίγο καιρό. Έχει μειωθεί αρκετά ο χρόνος που κλείνει η μπάρα. Εδώ πέρα όμως είναι και το ζήτημα του ελέγχου από την αστυνομία και τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ. Μάλιστα σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και στην Αμερική, να υπάρξει μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους “τζαμπατζήδες”. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω. Το ζήτημα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη, πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τζάμπα στο Μετρό. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ένα από τα καλά που έχει κάνει είναι να μειώσει τους λεγόμενους “τζαμπατζήδες” γιατί παλιά δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Έχουμε όμως πολύ έντονο πρόβλημα στα λεωφορεία που πραγματικά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας ως πολίτες και η πολιτεία να επιβάλει τον νόμο».

Ναι, ναι και πάλι ναι!

Πέστα ρε Καραμαλακούτσικε και μην σου κόβουν την φόρα. Αυτά τα αποβράσματα δεν φθάνει που είναι αποβράσματα, κατά την γνώμη του. Όχι δεν φθάνει, πρέπει λέει να νιώθουν και ως αποβράσματα της κοινωνίας. Αυτή φαίνεται είναι η ύψιστη αποστολή του νέου υπουργού Μεταφορών.

Δεν μας είπε, βέβαια, πως θα το πετύχει αυτό. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες παλιές καλές ιδέες. Να τους διαπομπεύει το κράτος όχι μόνο δια του υπουργού Μεταφορών του Καραμαλακούτσικου, αλλά και όταν τους πιάνουν οι χωροφύλακες, να τους κρεμούν κουδούνια, να τους φτύνουν οι περαστικοί, και άλλα πολλά.

Λ.

https://anarchypress.wordpress.com/2019/12/02/%ce%bf-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%b7-%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b2%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ