2019-12-03 13:30:30
Φωτογραφία για Προσβασιμότητα στη... ζωή για όλους. Hμερίδα του ΙΣΘ στο Ι. Βελλίδη, 4 Δεκεμβρίου
Στη φωτο ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας, ο πρ. διευθυντής του ΚΑΤ Λ. Μπάκας και ο διευθυντής εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας Αλ. Κόπτσης στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) διοργανώνει αύριο Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, ημερίδα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία (προσβασιμότητα στις δημόσιες συγκοινωνίες, δημόσια κτίρια, χώροι στάθμευσης, απουσία ράμπας ανάβασης κλπ). Στη νέα αυτή πρωτοβουλία του ΙΣΘ, στο πλαίσιο της ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΖΩΗΣ, συμμετέχουν ειδικοί γιατροί, άτομα με αναπηρία που θα μιλήσουν βιωματικά αλλά κι εκατοντάδες μαθητές από δέκα (10) λύκεια της κεντρικής Μακεδονίας με ανοιχτή συζήτηση και την υποβολή σχετικών ερωτήσεων και προτάσεων. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με προβολή της ταινίας «Μέχρι τη θάλασσα» του Μάρκου Γκαστίν που γυρίστηκε στο ΚΑΤ με πρωταγωνιστές νέα παιδιά που νοσηλεύονταν ύστερα από σοβαρά ατυχήματα.  


 

Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν ειδικοί γιατροί της αποκατάστασης (φυσίατροι), εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, ακτιβιστές για την αναπηρία, ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας που γυρίστηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, γονείς παιδιών με αναπηρία, οι μαθητές από δέκα σχολεία της κεντρικής Μακεδονίας και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη.

 

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας "δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί σε κέντρα αποκατάστασης, βοηθούν τα άτομα με αναπηρία να… βοηθήσουν τους εαυτούς τους, η… πραγματικότητα τους εμποδίζει. Βγαίνοντας από τα κέντρα αποκατάστασης διαπιστώνουν ότι χρειάζονται ανθρώπους συνεχώς δίπλα τους για να κάνουν μια απλή βόλτα. Αυτό που ζητούν δεν είναι η κατανόηση μας ή η συμπάθεια μας, αλλά ό,τι ζητάμε όλοι. Προσβασιμότητα στη ζωή. Να σπουδάσουν, να δουλέψουν, να ζήσουν χωρίς εμπόδια. Ο ΙΣΘ θα δώσει κι αυτός τη μάχη του ώστε να γκρεμιστούν όλα τα εμπόδια, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν είναι δυνατόν η κοινωνία ή η πολιτεία να σε καθηλώνει περισσότερο από ό,τι το… ατύχημα»

 

Επισυνάπτεται ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
12834 - Αν είσαι Ιερέας...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
12834 - Αν είσαι Ιερέας...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ