2019-12-03 15:56:32
Φωτογραφία για Γρίπη: «Θωρακίστηκαν» με 21.000 εμβόλια γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας

Στην περίοδο έξαρσης της γρίπης μπαίνει σταδιακά η χώρα, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) να έχει ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το υγειονομικό προσωπικό.

Ο ΕΟΔΥ ολοκλήρωσε σήμερα, 3 Δεκεμβρίου -νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές- τη διανομή των εμβολίων για τη γρίπη, τα οποία χορηγήθηκαν σε ιατρούς, νοσηλευτές και στο προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της χώρας.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 κινήσεις στο σπίτι για να αποφύγεις τη γρίπη -Πώς θα μειώσεις τις πιθανότητες να κολλήσεις σύμφωνα με την Μάρθα Στιούαρτ

20|11|2019 | 08:35

Παθολόγοι: Το αντιγριπικό εμβόλιο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της γρίπης

23|10|2019 | 11:26

Η διανομή 21.000 αντιγριπικών εμβολίων πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγεία και φέτος ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι τα αντιγριπικά εμβόλια ήταν δωρεά των εταιρειών Βιανέξ, GlaxoSmithKline και Mylan προς τον ΕΟΔΥ.

Στην όλη διαδικασία συνεργάστηκαν άριστα οι δωρήτριες εταιρείες, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, οι Υγειονομικές Περιφέρειες και οι διοικήσεις των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει στην άμεση προστασία των επαγγελματιών υγείας, αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων -όπως η γρίπη- και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας προκειμένου να επιτευχθεί και η προστασία ευάλωτων ασθενών μέσα σε χώρους υπηρεσιών υγείας.

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ