2019-12-03 19:00:43
Φωτογραφία για Μετρό Θεσσαλονίκης: Αναβολή στην επέκταση προς τα δυτικά..
"Δεν υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, ούτε κάτι παραπάνω από ελάχιστες μελέτες για την επέκταση του μετρό προς τα δυτικά", λέει  ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Νίκος Ταχιάος

Στις ελληνικές καλένδες, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, φαίνεται να μπαίνει το όποιο σχέδιο επέκτασης του μετρό της Θεσσαλονίκης προς τη δυτική πλευρά της πόλης, αφού, όπως ανέφερε  ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν πιστώσεις, αλλά ούτε και οι απαραίτητες μελέτες, για να γίνει το έργο.

«Η επέκταση του μετρό προς τα δυτικά προφανώς αποτελεί προτεραιότητα για την πόλη και πρέπει να δει το θέμα η κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, ούτε και κάτι παραπάνω από ελάχιστες μελέτες. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε το έργο σε τροχιά, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προσδοκίες και να χρησιμοποιήσουμε την επέκταση ως ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε παραπάνω στοιχεία για τη επέκταση του μετρό προς τα δυτικά» τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Ταχιάος.


Τα παραπάνω θα αναφέρει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό και στους δημάρχους σε λίγες ώρες από τώρα, το μεσημέρι της Τρίτης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Περιφέρειας Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Μία συνεδρίαση που αναμένεται «θερμή», αφού όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι δήμαρχοι της δυτικής πλευράς της πόλης είναι δεδομένο ότι θα διαμαρτυρηθούν και θα αντιδράσουν, αφού το έργο της επέκτασης του μετρό προς τα δυτικά το θεωρούν προεξοφλημένο.

«Η συζήτηση σχετικά με το μετρό έχει κουράσει την πόλη και επιβεβαιώνει τη διαχρονική αδυναμία της ελληνικής Πολιτείας. Είναι ένα έργο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει δέκα χρόνια πριν. Τα νέα ερωτηματικά είναι τι θα γίνει με το θέμα της επέκτασής του δυτικά και αν ξεπεράσαμε το πρόβλημα με τον σταθμό της Βενιζέλου. Δημιουργούνται προβληματισμοί και γι’ αυτό καλέσαμε τον κ. Ταχιάο στη συνεδρίαση. Αν το μετρό δεν επεκταθεί προς τα δυτικά, θα πρόκειται για ένα έργο μη βιώσιμο. Οι δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης θεωρούν την επέκταση προεξοφλημένη και είναι δεδομένο ότι θα αντιδράσουν και θα διαμαρτυρηθούν» σημειώνει ο κ. Καϊτεζίδης.

«Με την προηγούμενη διοίκηση της ‘’Αττικό Μετρό’’, αυτήν του κ. Μυλόπουλου, χαράξαμε έναν δρόμο. Δεν μας είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την επέκταση. Μας είπε να γίνουν οι πρόδρομες εργασίες και οι μελέτες, και μετά θα κοιτάξουμε να βρούμε χρήματα. Έτσι προτείναμε και καταλήξαμε στην κυκλική διαδρομή για τη Δυτική Θεσσαλονίκη και δημοπρατήθηκαν οι πρόδρομες εργασίες. Με αυτά που λέει τώρα ο κ. Ταχιάος, δεν υπάρχει καν έργο. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε κάποια πράγματα. Ότι το έργο είναι σχεδιασμένο και μετά να δούμε τα επόμενα βήματα. Αν δεν γίνει η επέκταση προς τα δυτικά, είναι δεδομένο ότι συσπειρωμένοι όλοι μαζί θα αντιδράσουμε» τονίζει από την πλευρά του ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης, δήμαρχος Παύλου Μελά, ενός από τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης που σχεδιάστηκε να περάσει η επέκταση προς τα δυτικά.

Τον Απρίλιο του 2023 μετρό στη Θεσσαλονίκη

Το σχέδιο για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου, όταν αυτός ολοκληρωθεί, επαναδιατύπωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό».

Όπως είπε, άμεσα θα κατατεθεί η τελική πρόταση σχετικά με αυτό στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει τη βασική της γραμμή και οι Θεσσαλονικείς να μπορούν χρησιμοποιούν τον υπόγειο σιδηρόδρομο από τον Απρίλιο του 2023 και μετά. Να σημειωθεί ότι για το θέμα ο κ. Ταχιάος συναντήθηκε με τους αρμόδιους στο υπουργείο Πολιτισμού την περασμένη Παρασκευή.

«Τον Απρίλιο του 2023 οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη βασική γραμμή του μετρό σε όλο το εύρος της. Η λύση να ξεκινήσουν οι διαδρομές νωρίτερα, αλλά απλώς να διέρχονται αρχικά οι συρμοί από τη Βενιζέλου και μετά πάλι να σταματήσουν, έχει τεράστιο κόστος» αναφέρει ο κ. Ταχιάος./Πηγή Έθνος
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και άλλη αναβολή...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και άλλη αναβολή...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ