2019-12-03 20:22:04
Φωτογραφία για Μήνυμα του Προέδρου Στρατιωτικών Ειδικής Καταστάσεως για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία
Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία τις γνώριζα ¨γενικά¨ και μόνο όπως όλοι μας. Το 2010 μετά από ένα σοβαρό ατύχημα όπου και είχα, τις δυσκολίες αυτές και τα προβλήματα τα έμαθα από πρώτο χέρι. Προβλήματα όμως όπου δεν ήταν ικανά να με καταβάλλουν. Η εμπειρία μου μετά από τόσα χρόνια ασχολίας με τα άτομα με αναπηρία, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μεγάλη και ότι είμαι κάθετος στα ζητήματά της.

Ναι κυρίες και κύριοι, κάθετοι θα πρέπει να είμαστε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την αναπηρία και πόσο μάλιστα όσοι επιμελούνται άτομα με αναπηρία. Δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να γίνονται αυτοί οι άνθρωποι φωτογραφικό υλικό κανενός.

Ακούμε καθημερινά τα άτομα με αναπηρία να τα αποκαλούν άτομα με ¨ειδικές ικανότητες¨ ή άτομα με ¨ιδιαιτερότητες¨ ή άτομα με ¨διαφορετικότητα¨. Όσοι ασχολείστε με άτομα με αναπηρία γιατί το δέχεστε; Γιατί δεν βάζετε τον οποιονδήποτε στη θέση του και να του θυμίσετε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά ειδικής κατάστασης και τίποτα πιο υποτιμητικό; Η αναπηρία δεν είναι νόσος
. Είναι κατάσταση που αφορά σε διαφορετικούς όρους και διαφορετικές συνθήκες ζωής του ανθρώπου. Τα άτομα με αναπηρία είναι σαν και εμάς και χρειάζονται ίση μεταχείριση και όχι λύπηση. Μπορούν να σπουδάσουν, να εργαστούν, να μετακινηθούν μόνοι τους, να ζήσουν μόνοι τους, να κάνουν οικογένεια κλπ.

Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι θέλω να πω περί ισότητας, ας ανατρέξουν στο άρθρο 21 του Συντάγματος και αμέσως θα καταλάβουν πολλά περισσότερα από τα όσα γράφω.

Σύμφωνα με μελέτες, το 15% του πληθυσμού είναι άτομα με αναπηρία. Εγώ θα προσθέσω και θα πω ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει υγιείς. Είμαστε όμως όλοι και εν δυνάμει ανάπηροι. Η ημέρα αυτή δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά ημέρα διαμαρτυρίας και περισυλλογής για τον καθένα από εμάς και κυρίως για την Πολιτεία.

Ας αναλογιστούμε όλοι οι σύλλογοι και φορείς της αναπηρίας: η 3 Δεκεμβρίου θέλουμε να συνεχίσει να είναι ημέρα απραξίας ή όχι;

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Χαλάστρας

6932467666

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Κορίλλης
6977242188
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ