2019-12-03 20:35:00
Φωτογραφία για Ανήλικοι πορτοφολάδες... γένους θηλυκού δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας
Τέσσερα κορίτσια 14, 15, 17 και 18 ετών από την Βουλγαρία είχαν κάνει συστηματική απασχόληση την κλοπή πορτοφολιών και τσαντών από τουρίστες και Έλληνες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας.

Η δράση τους όμως έλαβε τέλος χτες το μεσημέρι, στην οδό Ερμού, καθώς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που απασχολούσαν τουρίστα, με την πρόφαση αναζήτησης πληροφοριών σε χάρτη που του επεδείκνυαν, ενώ επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό τσάντας πλάτης που έφερε.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τρεις χάρτες πόλης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι τρεις νεαρές, εδώ και τρεις μήνες τουλάχιστον, σύχναζαν σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας (εμπορικού-ιστορικού-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος) και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν από πεζούς τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών κυρίως στις οδούς Ερμού, Μητροπόλεως, Αθηνάς, Αιόλου, στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και στου Ψυρρή. Οι συλληφθείσες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων, συνεχίζεται.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ