2019-12-03 20:52:09
Φωτογραφία για NATO: Ο Τραμπ εξετάζει τώρα την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τους S-400
«Το εξετάζουμε τώρα και το συζητάμε», διεμήνυσε στους δημοσιογράφους - Νωρίτερα υπερασπίστηκε την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400

Απρόβλεπτος ο πλανητάρχης όσον αφορά στα θέματα της διπλωματίας. Αυτό, άλλωστε, αποδείχθηκε και στην επετειακή σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου τα έβαλε με την Ευρώπη φάνηκε όμως επιεκής με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενώ αρχικά, από το Λονδίνο, υπερασπίστηκε την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, λέγοντας ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να της πουλήσει Patriot, στη συνέχεια δήλωσε ότι εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία.

«Το εξετάζουμε τώρα και το συζητάμε», απάντησε στους δημοσιογράφους.

«Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία ήθελε να αγοράσει το δικό μας σύστημα Patriot και η κυβέρνηση του (πρώην προέδρου Μπαράκ) Ομπάμα δεν τους έδινε και τους έδωσε μόνο όταν ήταν έτοιμοι (οι Τούρκοι) να αγοράσουν ένα άλλο σύστημα», τόνισε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ