2019-12-03 21:14:03
Φωτογραφία για Tips για σωστή επιλογή σκελετού γυαλιών
Βρείτε αυτά που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας.Δυστυχώς ή ευτυχώς οι

περισσότερες γυναίκες αναγκάζονται να φορέσουν γυαλιά ή φακούς επαφής προκειμένου να βλέπουν κανονικά. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που μια μόλυνση, μια αλλεργία ή και η γενικότερα η δυσκολία να φορέσετε φακούς σας αναγκάζει να καταφύγετε στα κλασσικά γυαλιά οράσεως. Μην ανησυχείτε όμως, διότι ακόμα κι έτσι, μπορείτε να εντυπωσιάσετε, δημιουργώντας το καταλληλότερο για εσάς μακιγιάζ που θα ταιριάζει απόλυτα με το σκελετό που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σας.

Πως όμως θα επιλέξετε το καταλληλότερο σχήμα γυαλιών;

Βασικό χαρακτηριστικό για την καλύτερη επιλογή είναι το σχήμα του προσώπου σας. Αν δεν γνωρίζετε το σχήμα, κοιταχτείτε στον καθρέφτη και με τη βοήθεια ενός κραγιόν κάντε το περίγραμμα του. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεδιαλύνετε το τοπίο και θα μπορέσετε να διαλέξετε τον κατάλληλο σκελετό για εσάς.


Καλό θα ήταν να έχετε πιάσει τα μαλλιά σας κοτσίδα, έτσι ώστε να είναι πιο ξεκάθαρο το σχήμα.

Επομένως, αν έχετε:

- Στρογγυλό πρόσωπο: Αποφύγετε τους στρογγυλούς σκελετούς και επιλέξτε κάποιον που έχει έντονες γωνίες.

- Τετράγωνο πρόσωπο: Πρόκειται για ένα σχήμα προσώπου που του ταιριάζουν στρογγυλεμένα γυαλιά. Αποφύγετε τα τετραγωνισμένα.

- Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού: Προτιμήστε γυαλιά στο σχήμα των ματιών της γάτας ή με οβάλ φακούς και αποφύγετε τα τετραγωνισμένα.

- Στενόμακρο πρόσωπο: Δοκιμάστε τα μεγάλα γυαλιά και ειδικότερα αυτά που διευρύνουν το πρόσωπο σας. Επίσης, κοιτάξτε για στρογγυλεμένα γυαλιά που έχουν βάθος. Αποφύγετε τα μικρά ή κοντά σχήματα.

- Ορθογώνιο πρόσωπο: Όπως συμβαίνει και με το τετράγωνο πρόσωπο, του ταιριάζουν περισσότερα τα στρογγυλεμένα γυαλιά, αλλά όσο πιο μεγάλα είναι τόσο το καλύτερο. Αποφύγετε τα ορθογώνια σχήματα φακών.

- Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Προτιμήστε τα ορθογώνια σχήματα γυαλιών, είτε αυτά είναι μεταλλικά ή πλαστικά ή κοκάλινα. Αποφύγετε τα γυαλιά σε σχήμα πιλότου.

- Οβάλ πρόσωπο: Μπορείτε να φορέσετε σχεδόν όλα τα σχήματα φακών.

Όπως καταλαβαίνετε ο βασικός κανόνας είναι: Όσο πιο στρογγυλό το πρόσωπο σας, τόσο πιο πολλές γωνίες πρέπει να έχει ο φακός του γυαλιού και όσο πιο γωνιώδες το πρόσωπο, τόσο πιο στρογγυλά πρέπει να είναι τα γυαλιά.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ