2019-12-03 21:23:13
Φωτογραφία για Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αναμίχθηκε η Ουκρανία στις αμερικανικές εκλογές του 2016
Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους διπλωμάτες της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αντέκρουσε κατηγορηματικά τη θεωρία – την οποία ωστόσο προωθεί ο

Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος – σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία και όχι η Ρωσία ήταν η χώρα που παρενέβη στις εκλογές του 2016.

Όταν του ζητήθηκε να πει, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αν υπάρχουν αποδείξεις περί της ουκρανικής ανάμιξης, ο Ντέιβιντ Χέιλ, ο «υπ’ αριθμόν 3» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απάντησε μονολεκτικά: «Όχι». Αντιθέτως, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία όντως αναμίχθηκε σε αυτές τις εκλογές. «Ναι, οι υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε το 2016 μια εκστρατεία επηρεασμού των προεδρικών εκλογών μας», είπε ξεκάθαρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις.

Πρόσφατα, καταθέτοντας σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Φιόνα Χιλ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, είπε ότι αυτή η θεωρία συνωμοσίας είναι ένα «μυθοπλαστικό αφήγημα» που έπλασε και προπαγανδίζει η Ρωσία. Ο Χέιλ είπε ότι συμφωνεί με αυτήν την εκτίμηση.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο προϊστάμενος του Ντέιβιντ Χέιλ, δεν έχει απορρίψει αυτή τη θεωρία, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να την εξετάσουν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ