2019-12-03 22:54:11
Φωτογραφία για Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα
Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Τρίτη το βράδυ, καθώς ψυχρές αέριας μάζες από τα

Βαλκάνια θα «εισχωρήσουν» στην ελληνική επικράτεια. Το κρύο θα ενταθεί την Τετάρτη και θα διατηρηθεί και την Πέμπτη.

Από το βράδυ της Τρίτης θα το γυρίσει σε χιόνι και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης όπου τα χιόνια θα απασχολήσουν και περιοχές σε υψόμετρο 200 μέτρων.

Για την Τετάρτη εκτίμησε ότι «οι βροχοπτώσεις θα κατέβουν νοτιότερα και ο καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος με τη θερμοκρασία να πέφτει έως και 9 βαθμούς Κελσίου τοπικά».

Όσον αφορά την Αττική προβλέπονται χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά στον καιρό της Τετάρτης με χιόνια στην Πάρνηθα από τα 900-1000 μέτρα υψόμετρο.

Εκτιμάται ότι ειδικά στους νομούς Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει «συγχρονισμός» του υετού (βροχής - χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.


Ίδιες εκπλήξεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα)

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα ξυρίζει όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά ο καιρός για σήμερα, Τρίτη, προβλέπεται άστατος καιρός αναμένεται, με βροχές στα δυτικά και βόρεια και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Ειδικότερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Βροχές θα σημειωθούν στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο και στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Θεσσαλία. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ορεινά καθώς και ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 10, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 12, στη Θεσσαλία από 4 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 18 και στην Κρήτη από 7 έως 19.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως σταδιακά θα ενισχυθούν σημαντικά και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 έως 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στο Νότιο και από δυτικές στο Βόρειο Ιόνιο έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και από το μεσημέρι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Κρύο και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένουμε στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

Βελτίωση αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ