2019-12-03 23:40:03
Φωτογραφία για Αγόρασαν παλιό αυτοκίνητο για $100 και το πούλησαν $1 εκατ. στον Ελον Μασκ
Πρόκειται για την Lotus Esprit με την οποία ο Ρότζερ Μουρ ως Τζέιμς Μποντ είχε βουτήξει

στη θάλασσα για να ξεφύγει από τους διώκτες του στην ταινία «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε»

Το 1989, ένα ζευγάρι από το Long Island της Νέας Υόρκης κατέβαλε περίπου 100 δολάρια για ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Μόνο που τότε δεν ήξερε ότι η… τύχη τους είχε «χτυπήσει για τα καλά την πόρτα» καθώς αργότερα το αγόρασε ο Έλον Μασκ έναντι σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων!

Μόνον που το αυτοκίνητο που κατέληξε στα χέρια του πάμπλουτου Αμερικανού επιχειρηματία δεν ήταν κάποιο τυχαίο, όπως αποδείχθηκε, αλλά η Lotus Esprit με την οποία ο Ρότζερ Μουρ ως Τζέιμς Μποντ είχε βουτήξει στη θάλασσα για να ξεφύγει από τους διώκτες του στην ταινία «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» (1977). Μετά τα γυρίσματα της ταινίας το αυτοκίνητο είχε τοποθετηθεί σε μια αποθήκη και ξεχάστηκε για πάνω από μια δεκαετία, μέχρις ότου εμφανίστηκε το ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη. Το περίεργο είναι ότι δεν γνώριζαν τι αγόρασαν αφού δεν είχαν δει ποτέ τους ταινία του «πράκτορα 007», όπως αποκάλυψε ο Νταγκ Ριντένιους, που είχε πιστοποιήσει την ταυτότητα της θρυλικής Lotus. «Δεν είχαν ιδέα πόσο μεγάλη ήταν η αξία του», δήλωσε.


Σύμφωνα με το CNBC, ο σύζυγος σχεδίαζε να επισκευάσει την οροφή της Lotus του Τζέιμς Μποντ και να κάνει κι άλλες βελτιώσεις, αλλά όταν το φόρτωσε στο φορτηγό και πήρε τον δρόμο της επιστροφής, φορτηγατζήδες που το αναγνώρισαν επικοινώνησαν μαζί του μέσω ασυρμάτου και τον ενημέρωσαν. Στη συνέχεια πήγε και νοίκιασε την ταινία και τότε κατάλαβε τι «θησαυρό» είχε στα χέρια του.

Πώς κατέληξε η Lotus του Τζέιμς Μποντ στα χέρια του Έλον Μασκ

Μετά από κάποιες επισκευές το ζευγάρι παρουσίασε το απόκτημά του σε διάφορες εκθέσεις τις επόμενες δύο δεκαετίες, μέχρι το 2013 που αποφάσισε να το βγάλει στο σφυρί. Ο Ριντένιους, που είχε ακούσει κάποια στιγμή για την ύπαρξη του αυτοκινήτου, επικοινώνησε με το ζευγάρι, πιστοποίησε ότι επρόκειτο για τη Lotus Esprit της ταινίας και τους έφερε σε επαφή με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s λέγοντάς τους ότι «αν πιάσει τα χρήματα που ελπίζουμε θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε άνετα το υπόλοιπο της ζωής σας»… Έτσι κι έγινε. Ο οίκος πούλησε το αυτοκίνητο το 2013 σ’ έναν αγοραστή που ζήτησε να κρατηθεί μυστική η ταυτότητά του, αλλά όπως αποδείχθηκε τελικά ήταν ο Έλον Μασκ, που φέρεται να πλήρωσε 997.000 δολάρια.

Ο Μασκ είπε ότι ήταν παιδί όταν πρωτοείδε την ταινία και είχε μείνει άναυδος με τη Lotus. «Ήταν φανταστικό να βλέπω, όντας μικρό παιδί στη Νότια Αφρική, τον Τζέιμς Μποντ να οδηγεί τη Lotus Esprit σε μια αποβάθρα, να πατά ένα κουμπί και το αυτοκίνητο να μεταμορφώνεται σε υποβρύχιο. Απογοητεύτηκα όταν έμαθα ότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να μεταμορφωθεί. Εγώ όμως θα το αναβαθμίσω και θα προσπαθήσω να το κάνω όντως να μετασχηματίζεται», είχε δηλώσει το 2013, ενώ πρόσφατα αποκάλυψε ότι η Lotus Esprit αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το νέο ηλεκτρικό φορτηγάκι, το Cybertruck της Tesla. Σημειωτέον ότι από τα αυτοκίνητα του Τζέιμς δεν είναι η «υποβρύχια» Lotus που έπιασε την υψηλότερη τιμή, αλλά η Aston Martin DB5, που είχε χρησιμοποιηθεί για τη διαφημιστική καμπάνια της «Eπιχείρησης Κεραυνός» (“Thunderball”) του 1965 (του τέταρτου κατά φιλμ με τις περιπέτειες του πράκτορα 007 με τον Σον Κόνερι στον πρωταγωνιστικό ρόλο) και η οποία πουλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο έναντι 6,4 εκατ. δολαρίων. Έλον Μασκ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ