2019-12-04 09:30:38
Φωτογραφία για A.Τσίπρας προς ΗΠΑ: Μην ενθαρρύνετε την τουρκική παραβατικότητα
Πολύ προσεκτικός απέναντι στους χειρισμούς της Κυβέρνησης εμφανίσθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την χθεσινοβραδυνή ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Κι αυτό διότι, ενώ είχε ήδη εκδηλωθεί το αλαλούμ με το «πάγωμα», από τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και, ...το «ξεπάγωμα» από το Μαξίμου, των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέσα σε διάστημα δύο ωρών, ο κ. Τσίπρας προτίμησε να μην το στηλιτεύσει από το βήμα του συνεδρίου. «Όταν ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Πρωθυπουργός μιλά σε τέτοια διοργάνωση λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, οφείλει να σταθμίσει τη ''στιγμή'' και να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες. Θα μιλήσει για όλα όταν πρέπει», εξηγεί συνεργάτης του.

Σήμερα ωστόσο αναμένεται να τοποθετηθεί μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30, καθώς, κατά τις πληροφορίες, η ομιλία του θα είναι επικεντρωμένη στα εθνικά θέματα. 


«Δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης»

Αν και ο κ. Τσίπρας τήρησε «διακριτική στάση» στο αλαλούμ με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη δημοσίως και με σκληρή γλώσσα.  «Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διοεχετεύεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά. Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης», σχολίασε η Κουμουνδούρου.

«Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν είναι δυνατόν το Μαξίμου να διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ για τα ΜΟΕ. Η κυβέρνηση των "αρίστων" δεν είναι μόνο ανεύθυνη και ανίκανη, είναι επικίνδυνη», ανέφερε, επίσης, σε ανάρτησή της η υπεύθυνη του τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Υποστήριξη Τραμπ στην Τουρκία

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η ευθεία αναφορά του κ. Τσίπρα στους συμμάχους και, προσωπικά, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τραμπ, όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία. Από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε:

«Θέλω με ειλικρίνεια απέναντί σας να εκφράσω την ανησυχία μου για τις εξελίξεις που βλέπουμε στην περιοχή και απαιτούν έναν πολύ πιο αποφασιστικό ρόλο των ΗΠΑ υπέρ της ειρήνης και υπέρ του Διεθνούς Δικαίου. Είτε αυτό αφορά την καταδίκη της Τουρκίας για την επιθετικότητά της και την επιβολή κυρώσεων όπου χρειάζεται. Είτε αυτό αφορά την εξασφάλιση μιας ειρηνικής λύσης στη Συρία και μιας δίκαιης λύσης δυο κρατών στο Μεσανατολικό. Είτε αυτό αφορά την πίεση προς τις Λιβυκές Αρχές να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Είτε, τέλος, αφορά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Αντί λοιπόν για λόγια υποστηρικτικά του Προέδρου Τραμπ προς την Τουρκία, λόγια που δυστυχώς ενθαρρύνουν μια συμπεριφορά παραβατικότητας, εμείς περιμένουμε από τους συμμάχους μας υποστήριξη. Υποστήριξη στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και περιμένουμε την αποφασιστική καταδίκη ενεργειών που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ