2019-12-04 09:39:14
Φωτογραφία για Όλοι οι στρατιωτικοί της 16ης Μεραρχίας στα χιόνια. Νυχτερινή επικοινωνία του Α/ΓΕΣ Καμπά με μονάδες και φυλάκια της πρώτης γραμμής
Του Ηλία Προύφα

Χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο Βόρειο Έβρο, ο οποίος έχει ντυθεί από χθες στα λευκά.

Η 16η Μεραρχία Πεζικού που εδρεύει στο Διδυμότειχο, με μπροστάρη το Στρατηγό Διοικητή της Άγγελο Ιλαρίδη, δε ''μασάει'' από χιόνι και ακραία καιρικά φαινόμενα, ευρισκόμενη  πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, στέλνοντας το μήνυμα που χρειάζεται στους απέναντι.

Ο Υποστράτηγος Ιλαρίδης, σε συνεργασία με το Διοικητή του Δ'ΣΣ, Χαράλαμπο Λαλούση και τον Α/ΓΕΣ Γ. Καμπά, γυρίζει όπως πάντα από μονάδα σε μονάδα, καθώς και σε όλα τα φυλάκια της πρώτης γραμμής, τα στελέχη των οποίων βρίσκονται όπως επιβάλλεται, με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Αυτός είναι ο μάχιμος μέραρχος του Β. Έβρου, ο οποίος διατηρεί επιχειρησιακά, μια μεραρχία υπόδειγμα από όλες τις απόψεις.

Χθες τα μεσάνυχτα επικοινωνία με τα χιονισμένα φυλάκια είχε και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος ως Σωματάρχης για δύο χρόνια στη Θράκη, γνωρίζει από ακραίες καιρικές συνθήκες και χιόνια πάρα πολύ καλά.


Μάλιστα πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου 2018,  είχε πραγματοποιηθεί, στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ», η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ 2018», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων Μονάδος της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ», την οποία συντόνιζε ο τότε Σωματάρχης και νυν Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

(Φωτό αρχείου από την περυσινή άσκηση Λυσίμαχος 2018)
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ