2019-12-04 18:22:20
Φωτογραφία για Ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης Δαμασκηνός και ο Μητροπολίτης Δράμας στον εορτασμό της Αγ. Βαρβάρας στην 165 ΜΠΕΠ στη Δράμα
 Του Δημήτρη Καστώρη

Χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Ιόππης Δαμασκηνού, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και Δράμας Παύλου, τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στην 165 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων RM – 70 στη Δράμα, με αφορμή την εορτή της προστάτιδας του Ελληνικού Πυροβολικού της Αγίας Βαρβάρας.

Παρά το γεγονός ότι η 165 ΜΠΕΠ μετείχε σε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Πεδίο Βολής Κρήτης και μεγάλο μέρος της δύναμης της, επέστρεψε στη βάση του την Κυριακή, τα πάντα ήταν έτοιμα την Τετάρτη, στην εντέλεια για τον καθιερωμένο εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας. Από νωρίς, στελέχη της Μοίρας, γονείς εφέδρων που υπηρετούν σε αυτή, αλλά και πολίτες της Δράμας, αψήφησαν τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε και συγκεντρωθήκαν στον Ιερό Ναό του στρατοπέδου Φωστηρίδη, που είναι αφιερωμένος στην προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού.

Κατά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, άγημα απέδωσε τις πρέπουσες τιμές, ενώ λάμβανε παράλληλα και τις ευλογίες των δυο Μητροπολιτών. Λίγο πριν την απόλυση της Δοξολογίας, ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος έδωσε το στίγμα του ψάλλοντας αρχικά το Τη Υπερμάχω και στη συνέχεια τον Εθνικό Ύμνο, κάτι που ακολούθησαν όλοι οι παραβρισκόμενοι


Ακολούθησε δεξίωση των καλεσμένων σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της μονάδας με το παραδοσιακό κέρασμα τους λουκουμάδες – οι οποίοι για μία ακόμη χρονιά ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένοι- και κονιάκ. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως η διοίκηση της 165 ΜΠΕΠ, προέβλεψε και ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε διπλανή αίθουσα για τα παιδιά των επισκεπτών!

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, που φέτος αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα από την τοπική κοινωνία υπήρχε η δυνατότητα ξενάγησης και ενημέρωσης αναφορικά με τα οπλικά συστήματα της μονάδας, τα οποία όπως ήταν φυσικό, τράβηξαν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιόππης Δαμασκηνό ζήτησε να μεταφέρει την ευλογία του Παναγίου Τάφου προς το άγημα το οποίο απέδιδε τιμές. Ο κ.κ Δαμασκηνός σχολιάζοντας τα οσα έζησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σημείωσε πως, αναπτερώθηκε το εθνικό του φρόνημα και αισθάνεται πλέον ακόμη πιο υπερήφανος. Αξίζει να σημειωθεί πως προ καιρού, είχε επισκεφθεί την 165 ΜΠΕΠ η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου, από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.

Στην επίσημη δοξολογία παραβρέθηκαν πλήθος στρατιωτικών αντιπροσωπειών από τις γειτονικές μονάδες, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας, ο Δκτης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Δράμας Ιωάννης Αραμπατζής. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας παρόντες ήταν ο βουλευτής Δράμας Κωνσταντινος Μπλούχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσακος καθώς επίσης περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ όπως ήταν φυσικό δεν απουσίαζαν εκπρόσωποι σωματείων αποστράτων. Μεταξύ των παρεβρισκομένων αξίζει να σημειωθεί η παρουσία της προέδρου της Ένωσης Κυριών Δράμας κας Αλίκης Τσιαμούρα.

Ο Δκτης της 165 ΜΠΕΠ Ανχης ΠΒ Παναγιώτης Αραμπατζής σε σύντομη τοποθετηση του μιλώντας σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να ανησυχεί. Εμείς είμαστε εδώ»
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ