2019-12-04 19:17:54
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι 5 «παγίδες» θανάτου για τους οδηγούς
Με κιγκλιδώματα για… πεζούς προσπαθούν να «αποτρέψουν» την πτώση των αυτοκινήτων στα ρέματα.

Τραγικά είναι τα ευρήματα σχετικά με τα στηθαία ασφαλείας στο εθνικό περιφερειακό οδικό δίκτυο καθώς όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς όχι μόνο δεν έχουν τοποθετηθεί στηθαία ασφαλείας αλλά απλά κιγκλιδώματα πεζών!

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να θρηνούμε θύματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς τα κιγκλιδώματα πεζών σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκρατήσουν όχι αυτοκίνητο αλλά ούτε δίκυκλο σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η πρώτη χαρακτηριστική «παγίδα» θανάτου για τους οδηγούς εντοπίστηκε στον Επαρχιακό οδικό άξονα Ε79 στο ύψος της Λευκώνας οι διερχόμενοι οδηγοί «προστατεύονται» από ένα μικρό κιγκλίδωμα ασφαλείας για πεζούς! Κανονικά θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί πιστοποιημένο στηθαίο ασφαλείας το οποίο τουλάχιστον θα εμπόδιζε σε περίπτωση πρόσκρουσης της πτώση του οχήματος στο ρέμα!


Η δεύτερη «παγίδα» θανάτου εντοπίστηκε στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Βέροιας στο ύψους του χωριού Λευκαδιά όπου όπως μπορεί να διακρίνει κανείς τα παλαιά στηθαία που έχουν τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου διακόπτονται και στη συνέχεια την «προστασία» των οδηγών αναλαμβάνουν τα κιγκλιδώματα ασφαλείας για πεζούς!

Η τρίτη «παγίδα» θανάτου έχει εντοπιστεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μεταξύ των χωριών Νικήτη και Σάρτη στο ύψος του Πόρτο Καρράς όπου και σε αυτή την περίπτωση τα μικρά κιγκλιδώματα ασφαλείας φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί για να «σταματήσουν» κάποιο όχημα που θα πέσει επάνω τους και να το «εμποδίσουν» ώστε να μην καταλήξει στο ρέμα!

Η τέταρτη «παγίδα» θανάτου εντοπίστηκε στον περιφερειακό οδικό άξονα μεταξύ των χωριών Πάλιουρη και Άφυτος στο ύψος της Χανιώτης όπου όπως μπορεί να διακρίνει κανείς και από τις φωτογραφίες τα κιγκλιδώματα των πεζών έχουν τοποθετηθεί για να αποτρέψουν την πτώση κάποιου οχήματος στο ρέμα σε περίπτωση ατυχήματος.

Η τελευταία «παγίδα» θανάτου εντοπίστηκε στον Περιφερειακό οδικό άξονα της Θεσσαλονίκης όπου τα κιγκλιδώματα για πεζούς έχουν «ενισχυθεί» από μπετόν ώστε να αποκτήσουν επιπλέον αντοχές και να μπορέσουν να αποτρέψουν πιθανή πτώση αυτοκινήτων στο ρέμα μετά από σύγκρουση.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ