2019-12-04 20:02:43
Φωτογραφία για Τραμπ – Μακρόν: Δύο «ξένοι» στην ίδια πόλη
πρωταγωνιστεί στα διεθνή ΜΜΕ - Η «ζεστή» χειραψία του Γάλλου προέδρου με τη Μελάνια

Τραμπ και το βίντεο που φέρεται να δείχνει Μακρόν, Τριντό και Τζόνσον να... «κουτσομπολεύουν» σε «πηγαδάκι» τον Τραμπ Η χθεσινή κόντρα του Εμανουέλ Μακρόν και του Ντόναλντ Τραμπ στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο πρωταγωνιστεί το τελευταίο 24ωρο στις σελίδες των μεγαλύτερων διεθνών ΜΜΕ. Οι δύο ηγέτες συγκρούστηκαν σε περισσότερα από ένα μέτωπα, με τους διαλόγους τους να αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον και να αναπαράγονται από όλους σχεδόν τους ειδησεογράφικούς ιστότοπους.

Παρόλο που τα πνεύματα φάνηκαν να ηρεμούν στο τέλος της ημέρας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να προσκαλεί τον Γάλλο ομόλογό του στη λιμουζίνα του για να πάνε μαζί στη δεξίωση που παρέθεσε ο Μπόρις Τζόνσον στο «10» της Ντάουνινγκ Στριτ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν να δουν σήμερα αν θα υπάρξει... συνέχεια στην κόντρα.


Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται επίσης για την «ζεστή» χειραψία που αντάλλαξε εχθές ο Μακρόν με τη Μελάνια Τραμπ, μόλις βγήκαν από το όχημα εχθές το βράδυ. Η σκηνή που αιχμαλωτίστηκε από τους φωτογράφους που ήταν παρόντες δεν αφήνει αμφιβολία ότι η «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα συμπαθής στον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος κράτησε το χέρι της με τα δύο δικά του και την κοίταξε γλυκά στα μάτια, ευχαριστώντας τη για την μεταφορά με τη θωρακισμένη Cadillac.

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο που δημοσιεύουν βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ και δείχνει τους Εμανουέλ Μακρόν, Τζάστιν Τριντό και Μπόρις Τζόνσον να συνομιλούν στη χθεσινή δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, προκαλεί έντονες συζητήσεις. Αν και ο ήχος της καταγεγραμμένης συζήτησης είναι πολύ κακός και δεν αναφέρονται ονόματα, ορισμένες φράσεις που λένε οι τρεις ηγέτες κάνουν αρκετά ΜΜΕ να πιστεύουν ότι αναφέρονται πιθανότατα στον Ντόναλντ Τραμπ, και μάλιστα με όχι και τόσο κολακευτικό τρόπο.

Η κόντρα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έδειξε τις άγριες διαθέσεις του από το ξεκίνημα ήδη της χθεσινής ημέρας, χαρακτηρίζοντας «άσχημο», «προσβλητικό» και «πολύ επικίνδυνο» το σχόλιο του Μακρόν, ο οποίος κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι είναι «εγκεφαλικά νεκρό». Στη συνάντησή τους, ο Μακρόν αμφισβήτησε ευθέως τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εξολοθρευτεί, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος από τη μεριά του «προσφέρθηκε», με το χαρακτηριστικό ειρωνικό ύφος του, να... στείλει μερικούς τζιχαντιστές προς τη μεριά της Γαλλίας, αν το επιθυμεί ο Γάλλος πρόεδρος.

«Σε μια έντονη στιχομυθία, Τραμπ και Μακρόν παρέθεσαν τα αντικρουόμενα οράματά τους για το ΝΑΤΟ», γράφουν οι New York Times. Οι τίτλοι πολλών άλλων αμερικανικών και βρετανικών ειδησεογραφικών ιστότοπων κινούνται στο ίδιο «κλίμα»: «Ο Τραμπ κατακεραυνώνει τον Μακρόν για το "εγκεφαλικά νεκρό" ΝΑΤΟ» (The Guardian), «Ο Τραμπ και ο Μακρόν συγκρουονται στο Λονδίνο» (BBC), «O Μακρόν κοντράρει τον Τραμπ στο θέμα του ISIS: Ας είμαστε σοβαροί» (Politico).

Ενδεικτική του ανταγωνιστικού κλίματος ανάμεσα στους δύο ηγέτες η χειραψία που αντάλλαξαν με τον Τραμπ να σφίγγει τόσο πολύ το χέρι του Γάλλου ομολόγου του που του άφησε το... αποτύπωμά του.

Ο φακός απαθανάτισε το χέρι του Εμανουέλ Μακρόν το οποίο στο σημείο που έσφιγγε το χέρι του Αμερικανού προέδρου ήταν κατακόκκινο και το υπόλοιπο ήταν λευκό.

Σύμφωνα με τη Le Parisien «έχοντας απέναντί του τον Αμερικανό πρόεδρο, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εμφανίστηκε χθες αδιάλλακτος στο Λονδίνο για δύο θέματα: το συριακό και την φορολόγηση των ψηφιακών γιγάντων. Μπροστά στις κάμερες που ήταν συγκεντρωμένες στη Ντάουνινγκ Στριτ, κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε «ένα ασφαλέστερο ΝΑΤΟ». Η προϋπόθεση γι 'αυτόν; Η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής άμυνας που επιτρέπει μια στρατηγική αυτονομία».

Η «ζεστή» χειραψία με τη Μελάνια

Μια ημέρα που ξεκίνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύει κατηγορίες κατά του Εμανουέλ Μακρόν ολοκληρώθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο να κοιτά την «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ στα μάτια και να κρατά το χέρι της με τα δύο δικά του, σε έναν διάσημο δρόμο του Λονδίνου.

Το στιγμιότυπο που αιχμαλώτισαν οι κάμερες δεν πέρασε απαρατήρητο από τα διεθνή ΜΜΕ. Σε δημοσίευμά της η Daily Mail κάνει λόγο για ένα πολύ ζεστό «ευχαριστώ» του Εμανουέλ Μακρόν προς τη Μελάνια, για την ευγενική προσφορά της ίδιας και του συζύγου της να τον προσκαλέσουν στην θωρακισμένη λιμουζίνα τους, για να πάνε μαζί στην δεξίωση του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ήταν ο επίλογος της αρκετά ταραχώδους πρώτης ημέρας της επετειακής Συνόδου του ΝΑΤΟ, κατά την οποία ο σύζυγος της Μελάνια Τραμπ επέκρινε σφοδρά τον Γάλλο πρόεδρο για το σχόλιό του ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι «εγκεφαλικά νεκρή», και ο δεύτερος αμφισβήτησε ευθέως τους ισχυρισμούς του πρώτου ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί.

Παρά την εμφανή ένταση όμως ανάμεσα στους δύο ηγέτες, η επεισοδιακή μέρα ολοκληρώθηκε σε ειρηνικό και θερμό κλίμα. Μετά την συνάντησή τους με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, ο Τραμπ πρότεινε στον Μακρόν να πάνε μαζί στην Ντάουνινγκ Στριτ και στη δεξίωση του Μπόρις Τζόνσον με το «Beast», όπως είναι το παρατσούκλι της θωρακισμένης Cadillac του Αμερικανού προέδρου.

Ο Γάλλος ηγέτης δέχτηκε, και το αποτέλεσμα ήταν ο Τραμπ και η Μελάνια να χρειαστεί τελικά να περιμένουν κάποια λεπτά μέσα στο τσουχτερό κρύο, περιμένοντας να φωτογραφηθεί ο Μακρόν κατά την είσοδό του στη δεξίωση.

Σαν γνήσιος τζέντλεμαν πάντως, ο Μακρόν φρόντισε να αποζημιώσει την «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ με μια άκρως ζεστή χειραψία, σφίγγοντας το χέρι της με τα δυο του χέρια και κοιτώντας την γλυκά στα μάτια.

Το viral βίντεο με το «πηγαδάκι» των Τριντό, Τζόνσον και Μακρόν

Την ώρα που πολλοί περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί σήμερα η κόντρα μεταξύ Τραμπ και Μακρόν, και αν θα υπάρξει κάποια περαιτέρω εμπρηστική δήλωση, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που κοινοποίησε στο Twitter το Canadian Broadcasting Company (CBC).

Σε αυτό, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Μπόρις Τζόνσον, τον Εμανουέλ Μακρόν και άλλους, στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, για μια συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το ίδιο πρωί.

Αν και ο ήχος της καταγεγραμμένης συζήτησης είναι πολύ κακός και δεν αναφέρονται ονόματα, ορισμένες φράσεις που λένε οι τρεις ηγέτες κάνουν πολλά ΜΜΕ να πιστεύουν ότι πιθανότατα... «κουτσομπολεύουν» τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος την ίδια μέρα είχε δώσει εκτενέστατες συνεντεύξεις Τύπου για πολλά «καυτά» θέματα.

«Γι' αυτο άργησες» ρωτά ο Μπόρις Τζόνσον χαμογελώντας τον Μακρόν. «Καθυστέρησε επειδή εκείνος αποφάσισε να δώσει μια 40λεπτη συνέντευξη τύπου», απαντά ο Τριντό, προτού τον διακόψει ο Μακρόν λέγοντας κάτι που δεν ακούγεται. Σε άλλο σημείο της κουβέντας ο Τριντό ακούγεται να λέει, πιθανώς για το ίδιο πρόσωπο, ότι «τα σαγόνια των μελών της ομάδας του είχαν πέσει στο πάτωμα [με αυτά που έβλεπαν]».

Το κλίμα της συζήτησης είναι άκρως χιουμοριστικό, και παρόλο που δεν είναι βέβαιο ότι οι τρεις άνδρες αναφέρονται στον Τραμπ, πολλά ΜΜΕ όπως η Telegraph και το Fox News κάνουν λόγο για «κουτσομπολιό» και «κοροϊδία» εις βάρος του Αμερικανού προέδρου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Electric Night
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Electric Night
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ