2019-12-04 21:22:32
Φωτογραφία για Lada με μοτέρ από Lancia Integrale…σε τιμή ευκαιρίας!
Με υπομονή και επιμονή, ένας Λιθουανός «πάντρεψε» το Lada του με μηχανικά μέρη από BMW E36 και κινητήρα από Lancia Integrale και τώρα πουλάει το δημιούργημά του.

Για κάποιους μπορεί και να αξίζει τον κόπο ένα ταξιδάκι στη Λιθουανία για να παραλάβουν το αυτοκίνητο που αντικειμενικά είναι πολύ προσεγμένο ως κατασκευή αλλά ξεσηκώνει αντιδράσεις στους παραδοσιακούς petrolheads. Βλέπετε, ο ιδιοκτήτης δεν σταμάτησε πουθενά προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να έχει ένα αξιόμαχο αυτοκίνητο για χρήση πίστας.

Στη χαρακτηριστική σε εμφάνιση καρότσα του Lada, έκανε όλα όσα έπρεπε για να «ταιριάξουν» μηχανικά μέρη από BMW Σειρά 3 του 1992 (Ε36), ενώ κάτω από το εμπρός καπό, βρίσκεται ένας κινητήρας 2,0 λίτρων από Lancia Delta Integrale. Για την προκειμένη περίπτωση, η απόδοση του κινητήρα της Lancia, θρυλείται πως έχει φτάσει τους 400 ίππους, ενώ σύμφωνα με όσα καταθέτει ο ιδιοκτήτης στο πλαίσιο της παρουσίασης του αυτοκινήτου για πώληση (μέσω του Race Cars Direct) το αυτοκίνητο σε αυτή τη μορφή έχει διανύσει μόλις 300 χιλιόμετρα σε πίστα.


Χρειάστηκε εκτενής περιποίηση για να διαμορφωθούν οι επεκτάσεις των φτερών κάτω από τις οποίες έχουν βρεθεί οι 17άρες ζάντες, ενώ και το καπό έχει αλλάξει ως προς την εμφάνισή του προκειμένου να χωρέσει το δίλιτρο Ιταλικό μοτέρ από κάτω. Όπως και να έχει, τα 21.660 ευρώ που ζητάει ο ιδιοκτήτης για να πουλήσει το δημιούργημά του, είναι αντικειμενικά και ως προς τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, λίγα. Χώρια που θα έχει μεγάλη πλάκα να περνάς με το Lada μέσα στην πίστα πολλά πιο race ready αυτοκίνητα (όπως φαίνεται και στο video). Δεν είναι όμως καθόλου λίγα αν αναλογιστεί κανείς πως με τα ίδια χρήματα μπορείς να βρεις μια καλή βάση για να ξεκινήσεις την αναπαλαίωση μιας γνήσιας Integrale- το οποίο είναι μάλλον προτιμότερο, χώρια που δεν θα είναι και για αποκλειστική χρήση πίστας.

Κωνσταντίνος Μποϊδάνης 
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ