2019-12-04 21:26:50
Φωτογραφία για Περίεργα συντριβάνια σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τα συντριβάνια ανά τον κόσμο είναι ένα συνηθισμένο θέαμα σε πλατείες και πάρκα, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του περιβάλλοντα χώρου.Από την απλή, όμως, γούρνα με μερικούς πίδακες νερού ολόγυρα, οι καλλιτέχνες συχνά επιλέγουν παράξενα γλυπτά και αντικείμενα τα οποία μετατρέπουν σε εντυπωσιακά σιντριβάνια, που εντυπωσιάζουν τόσο με το σχήμα τους όσο και με τα υλικά που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί κατά την κατασκευή.

1. Nettuno Fountain

Η «Κρήνη του Ποσειδώνα» στην ομώνυμη πλατεία Piazza Nettuno, στη Μπολόνια της Ιταλίας. Το συντριβάνι αποτελείται από ένα άγαλμα του Ποσειδώνα στην κορυφή και τέσσερις γυναίκες στη βάση, καθεμία από τις οποίες συμπιέζει τα γuμνά στή8η της προκειμένου να πεταχτεί το νερό.

2. Swarovski Fountain

Στην εταιρεία της Swarovski στην Αυστρία οι τεχνικοί δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό συντριβάνι με κρύσταλλα Swarovski, πλήρως ενσωματωμένο στο καταπράσινο τοπίο.

3. Jeanneke Pis

Το Jeanneke Pis είναι ένα μοντέρνο συντριβάνι στις Βρυξέλλες, σήμα-κατατεθέν της πόλης Manneken Pis στην πλατεία Grand Place. Δημιουργήθηκε το 1985 από τον Denis-Adrien Debouvrie διασκεδάζοντας τους περιπατητές, καθώς απεικονίζει ένα μικρό κοpίτσι σε θέση ούpησης οκλαδόν.

4.Weber Fountain

Τα γλυπτά του Klaus Weber στο νότιο Λονδίνου απεικονίζουν ανθρώπινες μορφές από πέτρα όπου ευδιάκριτα παραμένουν μόνο τα χέρια και το πρόσωπο. Από το στόμα των «ανθρώπων» τρέχει με πίεση νερό, το οποίο μάλιστα ανακυκλώνεται.

5. Crown Fountain

Το Crown Fountain είναι ένα διαδραστικό έργο τέχνης που δεσπόζει στο Millennium Park του Σικάγο, στην περιοχή Loopcommunity. Σχεδιασμένο από τον Καταλανό καλλιτέχνη Jaume Plensa τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2004. Λειτουργεί και ως υπαίθριο ντους!

6. Piano Fountain

Συντριβάνι-πιάνο, δημιουργία ενός εμπόρου πιάνων από την Ατλάντα, ο οποίος βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο επαναχρησιμοποίησης ενός παλιού και εκτός λειτουργίας πιάνου.

7. Canberra Times

Το συντριβάνι Canberra Times του Robert Woodward βρίσκεται στην πόλη Καμπέρα της Αυστραλίας από το 1979. Αποτελείται από ράβδους ανοξείδωτου χάλυβα και το ύψος του φτάνει τα 5 μέτρα.

8. Banpo Fountain

Το Banpo στη γέφυρα της Σεούλ στη Νότια Κορέα χρησιμοποιεί 9.380 ακροφύσια προκειμένου να εκτινάσσονται τα πολύχρωμα νερά και από τις δύο πλευρές της γέφυρας.

9. Vortex Fountain

Ένα πρωτότυπο συντριβάνι σχεδίασε ο Βρετανός γλύπτης William Pye μπροστά από Seaham Hall στο Sunderland. Στο εσωτερικό του κυλίνδρου δημιουργείται μια τεχνητή δίνη, ενώ από τις σκάλες που υπάρχουν στις δύο πλευρές του οι θεατές μπορούν να έχουν μια πιο κοντινή εικόνα του φαινομένου της περιδίνησης.

10. Magic Tap

Μπορεί να μοιάζει με… μαγεία, όμως η βρύση που βλέπετε να αιωρείται δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εντυπωσιακό συντριβάνι που βρίσκεται στην Ισπανία, οι δημιουργοί του οποίου κατάφεραν να καλύψουν εντέχνως τις σωληνώσεις σε διαφανές υλικό έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση στο θεατή ότι η βρύση «στέκεται» στο κενό!

ΠηγήLet's block ads! (Why?)

periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ