2019-12-04 21:27:04
Φωτογραφία για Mazda RX-7  1000 ΗΡ και τρελό ήχο (+video)
Μέχρι οι Ιάπωνες της Mazda να εξελίξουν τον νέο Βάνκελ κινητήρα εμείς απολαμβάνουμε

τα RX-7, που φτιάχνουν στην Αμερική με τέσσερις ρότορες, Turbo, 1000 ίππους και ήχο που θυμίζει θυμωμένο κινητήρα της Formula 1.

Το «Άγιο Δησκοπότηρο» των κινητήρων της Mazda είναι ο περιστροφικός κινητήρας «26Β», που χρησιμοποιήθηκε από τα αγωνιστικά πρωτότυπα του Le Mans 767 και 787B. Οι φανατικοί της Mazda, τον θεωρούν τον πιο εικονικό και επιθυμητό κινητήρα από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία και αυτό το RX-7 κινείται από έναν 26B. Το διαδικτυακό κανάλι Hoonigan Daily Transmission στο YouTube, το παρουσίασε πρόσφατα.

Ιδιοκτήτης και δημιουργός του αυτοκινήτου είναι ο David Mazzei. Ο Mazzei ερωτεύτηκε τους κραυγαλέους κινητήρες V10 και V8 που χρησιμοποιήθηκαν στη Formula 1 και ήθελε ένα αυτοκίνητο δρόμου που ακούγεται εξίσου δυνατά. Όπως διαπίστωσε είναι σχεδόν αδύνατο να αγοράσει κάποιος έναν κινητήρα F1 (V10 ή V8) εκείνης της εποχής, έτσι ο Mazzei το έκανε περισσότερο δύσκολο και αφού λάτρευε και λατρεύει τα Mazda επέλεξε μία εξίσου… αδύνατη αποστολή: Να βρει και να χρησιμοποιήσει τον τετραρότορο 26B της Mazda.


Στάθηκε τυχερός και απέκτησε έναν κινητήρα 26B, που ήθελε κάποιες επισκευές. Ο Mazzei τελικά ανακάλυψε ότι το μοτέρ είχε πολλά προβλήματα, όπως έλλειψη εξαγωγής για την βαλβίδα ανακούφισης (wastegate), έλλειψη σωληνώσεων από και προς την τουρμπίνα, ανεπαρκής πίεση λαδιού, φθορά στους ρότορες, ακατάλληλη πολλαπλή εξαγωγής, κατεστραμμένη αντλία καυσίμου και αρκετά άλλα.

Οι επισκευές έγιναν και με την βοήθεια υπερσυμπιεστή (Work GTX5593 98 mm Gen 2) το αυτοκίνητο παράγει 1.000 ίππους , ροπή 881 Nm και… στροφάρει ως τις 10.000 σ.α.λ. Όσο για τον ήχο το video ανοίγει τις πύλες της κόλασης.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ