2019-12-05 13:46:20
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ. Σεξιστική διαφήμιση «έκαψε» εταιρεία με ποδήλατα γυμναστικής: Έχασε $1,5 δισ. σε μια ημέρα
Στη διαφήμιση με τίτλο «The gift that gives back» πρωταγωνιστεί μια γυναίκα η οποία λαμβάνει ως δώρο ένα ποδήλατο γυμναστικής το πρωί των Χριστουγέννων.

Καταστροφική αποδείχθηκε η ιδέα για τη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της εταιρείας με ποδήλατα γυμναστικής Peloton η οποία περιγράφηκε από πολλούς ως «σεξιστική και δυστοπική» με αποτέλεσμα η εταιρεία να χάσει 1,5 δισ. δολάρια της χρηματιστηριακής της αξίας.

Στη διαφήμιση διάρκειας 30 δευτερολέπτων με τίτλο «The gift that gives back» που κυκλοφόρησε στα μέσα Νοεμβρίου πρωταγωνιστεί μια γυναίκα η οποία λαμβάνει ως δώρο ένα ποδήλατο γυμναστικής το πρωί των Χριστουγέννων.

Το βίντεο, σύμφωνα με το σενάριο, εμπνέει τη γυναίκα να καταγράφει σε vlog τις καθημερινές της «διαδρομές» με το ποδήλατο ώσπου στο τέλος να λέει «ένα χρόνο νωρίτερα δεν είχα αντιληφθεί πόσο θα με άλλαζε αυτό (σ.σ. το δώρο)».

Οι επικριτές του σεναρίου κάνουν λόγο, ακόμα, για μια «ανόητη» διαφήμιση δεδομένου ότι η πρωταγωνίστρια είναι ήδη αδύνατη πριν να λάβει ως δώρο το ποδήλατο.

Η πτώση της αξίας των μετοχών της εταιρείας ήταν δραματική την περασμένη Τρίτη καθώς κατέγραψαν «βουτιά» 9% ενώ ο κατήφορος συνεχίστηκε και την Τετάρτη με πτώση 6%.

Η εταιρεία πουλάει ποδήλατα αξίας άνω των 2.000 ευρώ με ειδικές οθόνες που μεταδίδουν εικονικά «μαθήματα ποδηλασίας» ενώ έχει πελάτες αρκετούς διάσημους όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Χιού Τζάκμαν.

Το βίντεο έχει περισσότερα από 3,17 εκατομμύρια views στο YouTube με την εταιρεία να υποχρεώνεται να κλείσει τα σχόλια.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ