2019-12-05 13:54:41
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης - Την παραίτηση ζήτησε ο Μητσοτάκης
Βίκυ Σαμαρά

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη που είχε βρεθεί στο στόχαστρο με αφορμή το μεταπτυχιακό που δεν είχε κάνει στο Columbia, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον υφυπουργό και ζήτησε διευκρινίσεις για το θέμα του διορισμού ως μετακλητού του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που είχε «εξαφανιστεί» στις ΗΠΑ όταν ασκήθηκαν διώξεις για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ, Τάσου Φιλιππάκου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο κ.Φιλιππάκος είχε διοριστεί μετακλητός υπάλληλος κατηγορίας Π.Ε. στο γραφείο του κ.Διαματάρη.

Ζητήθηκε λοιπόν από το πρωθυπουργικό γραφείο η παραίτηση του κ.Διαματάρη, η οποία και δόθηκε αμέσως προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.


Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι “ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον κ. Μητσοτάκη λόγω της μακροχρόνιας φιλίας που υπήρχε, όμως ο πρωθυπουργός βάζει πάνω από όλα αυτό που είναι σωστό”.

Ο κ.Διαματάρης σε δήλωση του ανέφερε:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

ΠΗΓΗ: https://www.news247.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ