2019-12-05 14:51:11
Φωτογραφία για Αντώνης Διαματάρης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών
 Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, την οποία και έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Εξωτερικών για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται από χθες στην Αυστραλία, στο πλαίσιο επίσημης οκταήμερης επίσκεψης. Η επίσκεψη θα ξεκινούσε επί της ουσίας σήμερα και θα τελείωνε στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ ήταν προγραμματισμένες και συναντήσεις του με εκπροσώπους της ομογένειας.

Τη δημοσιογραφική αποκάλυψη αξιοποίησε η αξιωματική αντιπολίτευση, εκδίδοντας σχετικές καταγγελίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και ειδικό λόγο, αφού η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, ιδιοκτησίας του Αντώνη Διαματάρη, ήταν σφοδρός πολέμιος της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχείρησε να παρακάμψει το πρόβλημα, με το επιχείρημα ότι ο Αντώνης Διαματάρης επελέγη για τη θέση υφυπουργού με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό για την πολύχρονη δραστηριότητα και πείρα του κι όχι για το μεταπτυχιακό του. Προφανώς και το επιχείρημα είναι βάσιμο, αλλά από την άλλη δεν στάθηκε ικανό να σβήσει το ατόπημα του υφυπουργού. Πολύ περισσότερο που η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να μην αφήσει το ζήτημα να εκτονωθεί.


Της παραίτησης προηγήθηκε σκληρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στην οποία αναφέρεται ότι ο Αντώνης Διαματάρης, σε αντίθεση με όσα έχει γράψει στο επίσημο βιογραφικό του, δεν έχει μεταπτυχιακό, δεν έχει πτυχίο και «παραμένει άγνωστο εάν έχει απολυτήριο λυκείου». Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα από πού «κρατάει τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τολμά να τον αποπέμψει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τέταρτη συνεχή ημέρα;».

Η τελευταία αυτή ανακοίνωση αποδείχθηκε καταλυτική. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεώρησαν πως δεν μπορούσαν να υφίστανται περισσότερο τη φθορά που προκαλεί αυτή η υπόθεση και έτσι δρομολογήθηκε η παραίτηση του υφυπουργού.

Η παραίτησή του έρχεται λίγες μέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, ωστόσο είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα ότι είναι διευθυντικό στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρεία.

Κατόπιν αυτού του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

Πηγές του Μαξίμου επισήμαναν ότι είναι μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μακράς φιλίας που τον συνδέει με τον κ. Διαματάρη όμως ο πρωθυπουργός βάζει πάνω από όλα αυτό που είναι σωστό.

Ο κ. Διαματάρης σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Το χρονικό που οδήγησε στην παραίτηση

Το ζήτημα προέκυψε όταν η ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.us είχε αποκαλύψει ότι ο υφυπουργός δεν διέθετε μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, όπως είχε αναφέρει στο επίσημο βιογραφικό του. Η ιστοσελίδα, μάλιστα, δημοσίευσε και τα στοιχεία που τεκμηρίωσαν την αποκάλυψή της
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ