2019-12-05 21:04:49
Φωτογραφία για Πομπέο: «Εντελώς λάθος» η έκθεση που κατηγορεί τον Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας
Έκθεση 300 σελίδων δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σχετικά με την έρευνα για ενδεχόμενη παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ στη δικαιοσύνη

«Εντελώς λάθος» χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα σχετικά με την έρευνα για ενδεχόμενη παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη δικαιοσύνη.

Στην έκθεση των 300 σελίδων που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Πληροφοριών της - ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς - Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρόεδρος Τραμπ κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Επίσης υπονοείται ότι ο Πομπέο βρισκόταν μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων που είτε γνώριζαν είτε εμπλέκονταν σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από μια ξένη δύναμη.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και έχει χαρακτηρίσει την έρευνα αυτή σε βάρος του «απάτη».

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι πολλοί από τους «στενότερους υφισταμένους και συμβούλους» του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του Πομπέο, συνέβαλαν στις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία και απέκρυψαν πληροφορίες από το Κογκρέσο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ