2019-12-05 21:18:21
Φωτογραφία για Αύριο η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης
Το υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον Λίβυο πρέσβη και θα του δώσει δύο ημέρες

προθεσμία για να εγκαταλείψει τη χώρα – Δεν παρέδωσε στις ελληνικές αρχές τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες

Tην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης θα δρομολογήσει το υπουργείο Εξωτερικών, που του είχε ζητήσει να παραδώσει μέχρι σήμερα το κείμενο του μνημονίου κατανόησης Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.

Ο πρέσβης της Λιβύης δεν παρέδωσε το κείμενο της συμφωνίας στην προθεσμία που του είχε τεθεί. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει μεν γνώση της συμφωνίας, όχι όμως μέσω της επίσημης οδού.

Πλέον, το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται ότι θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία απέλασης, κηρύσσοντας τον πρέσβη persona non grata και θα του δώσει με βάση τα ισχύοντα, προθεσμία δύο ημερών για να εγκαταλείψει τη χώρα.

Έντονη ενόχληση από την ελληνική πλευρά

Μετά την επιβεβαίωση του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών είχε καλέσει τον πρέσβη της Λιβύης εκφράζοντας την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης για τις εξελίξεις.

Μάλιστα, του απηύθυνε τελεσίγραφο να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο του μνημονίου, ειδάλλως θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ