2019-12-05 21:30:51
Φωτογραφία για Δίκη Σώρρα: Προϊστάμενος ΔΟΥ κατέθεσε ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο από τα περιβόητα εξώδικα
Συνεχίζεται η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και άλλων 22 κατηγορουμένων στο Τριμελές Εφετείο

Κακουργημάτων – Στο επίκεντρο της διαδικασίας τα περιβόητα εξώδικα οφειλετών προς την εφορία, που ζητούσαν να εξοφληθεί από τα χρήματα Σώρρα

Για ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τα περιβόητα εξώδικα Σώρρα, έκανε σήμερα λόγο σε κατάθεσή του στη δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προϊστάμενος Εφορίας. Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η υπόθεση Σώρρα και 22 ακόμη συγκατηγορουμένων του, επισήμανε ότι «επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις» καθώς «η χρονική καθυστέρηση των 60 ημερών μέχρι να απαντήσουμε στα εξώδικα ήταν η ζημία...».

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, οι οφειλέτες που έστειλαν εξώδικο στην εφορία ζητώντας να εξοφληθούν τα χρέη τους από τα χρήματα Σώρρα δεν είχαν διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με άλλους πολίτες που είχαν επίσης οφειλές.


Πάρεδρος: Τότε, γιατί λέτε ότι υπέστη ζημία το Δημόσιο; Αφού λέτε ότι ακολούθησαν τη μοίρα όλων των φορολογουμένων Μάρτυρας: Επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις. Η χρονική καθυστέρηση των 60 ημερών μέχρι να απαντήσουμε στα εξώδικα ήταν η ζημία. (...) Η βασική επιδίωξη είναι όλοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν στην ώρα τους. Αν δεν έρχονται οικειοθελώς θα υπάρξει πρόβλημα.

Πολιτική Αγωγή: Από αυτή την υπόθεση ζημιώθηκε το κράτος;

Μάρτυρας: Πιστεύω πως ναι...

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης για το εάν από την παραλαβή των εξωδίκων υπήρξε έστω και μια μέρα καθυστέρηση στο «κυνηγητό των οφειλετών», ο μάρτυρας απάντησε πως «η μόνη καθυστέρηση που μπορούσε να υπάρξει, είναι μέχρι της απάντησης του εξωδίκου».

Υπεράσπιση: Υπήρξε διαφοροποίηση μεταξύ αυτών που έστελναν και δεν έστελναν το εξώδικο;

Μάρτυρας: Καμία.

Υπεράσπιση: Λέτε ότι υπέστη ζημία το Δημόσιο. Μπορείτε να μου πείτε μία συγκεκριμένη ζημιά;

Μάρτυρας: Δε γνωρίζω.

«Υπαρκτά τα 600 δισ. » είπε μάρτυρας!

Κατά τη σημερινή διαδικασία, στο δικαστήριο κατέθεσαν και δυο ακόμη μάρτυρες, με τον έναν μάλιστα εξ΄ αυτών να αναφέρει πως τα 600 δισ. δολάρια που ο Αρτ. Σώρρας υποστήριζε ότι έχει είναι υπαρκτά! Ο συγκεκριμένος μάρτυρας που είχε οφειλή 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο είπε στην κατάθεσή του: «Η αντίληψή μου είναι ότι αυτά τα χρήματα είναι υπαρκτά. Αυτό έχω αποκομίσει. (...) Τα 600 δισ. δολάρια γράφτηκαν ξαφνικά στον προϋπολογισμό το 2015 μέχρι σήμερα. Τα είδα ξαφνικά εκεί ενώ πριν δεν ήταν...».

Πρόεδρος: Δηλαδή πιστεύετε ότι το ελληνικό Δημόσιο δέχθηκα να τα πάρει;

Μάρτυρας: Αν ασχολείσαι με αυτά πολλά χρόνια, το καταλαβαίνεις. Είμαι βιοτέχνης, αλλά ξέρω από λογιστικά. Ήταν πολύ μεγάλο νούμερο.

Ακόμη, ο μάρτυρας μίλησε για τον προφυλακισμένο πρόεδρο της «Ελλήνων Συνελεύσις». Όπως είπε «είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, όπως όλοι». Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Αρτ. Σώρρα «έξυπνο» αλλά «δεν του έκανα και ψυχογράφημα», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Δεν ερχόταν με τη Rolls Royce. Τον είχα δει δυο με τρεις φορές, δεν παίζαμε και καρπαζιές...», προσέθεσε ο ίδιος.

«Δεν το πίστεψα αλλά σκέφτηκα ότι αν ισχύει, γιατί να είμαι απέξω;»

Στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε να καταθέσει και οφειλέτης 50.000 ευρώ που είχε στείλει μάλιστα εξώδικα στις αρχές, ζητώντας την εξόφληση της οφειλής του από τους λογαριασμούς Σώρρα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας στην κατάθεσή του στο δικαστήριο είπε: «Δεν είχα τη δυνατότητα να πληρώσω και δεν υπήρχε ρύθμιση τότε. Πήγα στο Καματερό σε ένα γραφείο και μου είπαν ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εξώδικες δηλώσεις προς τα Ταμεία, οι οποίες θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα από κάποιους λογαριασμούς που ανήκαν σε όλους του Έλληνες πολίτες, και σε εμένα...Δεν το πίστεψα, αλλά σκέφτηκα μία στο εκατομμύριο να ισχύει, γιατί να είμαι απέξω;».

Η δίκη για την υπόθεση Σώρρα και των 22 συγκατηγορουμένων του συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, δεδομένου ότι στις 16 Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο προφυλάκισης για τον κατηγορούμενο πρόεδρο της «Ελλήνων Συνελεύσις». Σε περίπτωση που η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε ο Αρτ. Σώρρας θα πρέπει να αποφυλακιστεί. Πάντως, όπως όλα δείχνουν η δίκη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ