2019-12-05 21:57:59
Φωτογραφία για Δυνατότητα παρακολούθησης της Apple για να είναι σε θέση να βοηθήσει στη θεραπεία του Parkinson
Η Apple συνεχίζει να ωθεί στα όρια τι είναι δυνατό να κάνει καποιος με το smartwatches και εισάγει νέα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση της παρακολούθησης της υγείας και των ιατρικών χαρακτηριστικών.   

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθi,l.ηκε από την εταιρεία αναφέρει πώς μια φορετή συσκευή μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου του Parkinson. Αυτό μπορεί να γίνει με συνεχή παρακολούθηση των κινήσεων ενός χρήστη με τη χρήση νέων αισθητήρων.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ( 20190365286 ) που κατατέθηκε από τον παραγωγό του Apple Watch αναφέρει πώς η βελτιωμένη παρακολούθηση μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς που υποφέρουν από τη νόσο του Parkinson σε καλύτερη θεραπεία. Βοηθά επίσης τους γιατρούς, προσφέροντάς τους ακριβέστερα δεδομένα, ώστε να μπορούν να προσαρμόζουν τα επίπεδα των φαρμάκων με ακρίβεια.

Η εταιρεία δηλώνει στα έγγραφα ότι υπάρχουν περίπου 600.000 έως 1 εκατομμύριο κρούσματα της νόσου του Πάρκινσον στις ΗΠΑ και 60.000 νέα κρούσματα διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο
. Τα συμπτώματα της θανατηφόρας νόσου περιλαμβάνουν τρόμο και δυσκινησία. Εξηγεί περαιτέρω πώς η δυσκινησία είναι ένα ανεξέλεγκτο κούνημα που μπορεί να μοιάζει με κτύπημα, τη ντροπή, την ταλάντευση ή τη συστροφή. Η Apple ανέφερε στην κατάθεση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας ότι η δυσκινησία και οι δονήσεις εμφανίζονται όταν θεραπεύεται η νόσο του Πάρκινσον ως θεραπεία υποκατάστασης ντοπαμίνης όταν αυτή καθίσταται λιγότερο αποτελεσματική και αρχίζει να προκαλεί παρενέργειες.

Η θεραπεία ενός ασθενή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο ακριβώς οι γιατροί και οι κλινικοί γιατροί προγραμματίζουν τα φάρμακα για να ελαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον. Ωστόσο, η επίτευξη ακρίβειας μπορεί να είναι δύσκολη καθώς ο συνδυασμός του κάθε ασθενούς με την πρόσληψη τροφής, τα φάρμακα, τον ύπνο και τα επίπεδα στρες είναι διαφορετικά. Μια συσκευή που μοιάζει με smartwatch μπορεί να παρακολουθεί αποτελεσματικά και με ακρίβεια το ημερήσιο πρότυπο ενός ασθενούς και να το αναφέρει στον γιατρό, διευκολύνοντας έτσι την προσαρμογή των επιπέδων φαρμακευτικής αγωγής.

Η Apple σχεδιάζει να παρακολουθεί τις κινήσεις χρησιμοποιώντας αισθητήρες κίνησης, να αναλύει τα δεδομένα της συσκευής χρησιμοποιώντας την κλίμακα αξιολόγησης της ασθένειας Unified Parkinson's (UPDRS) και να την αναφέρει στους κλινικούς για μια πιο αποτελεσματική θεραπεία. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν αυτά τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη νόσο του Πάρκινσον και μερικές φορές μπορεί να είναι λάθος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λάθος επίπεδα φαρμάκων. Η Apple προτείνει ότι "η παθητική παρακολούθηση της δυσκινησίας και των συμπτωμάτων του τρόμου χρησιμοποιώντας έναν φορητό υπολογιστή".Πιστεύουμε ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino θα μπορούσε να εφαρμόσει αυτό το χαρακτηριστικό σε μελλοντικές εκδόσεις του Apple Watch.

Πρόσφατα αναφέραμε διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν από την εταιρεία για να προσφέρουν βελτιωμένη μέτρηση της απόδοσης των αθλημάτων χρησιμοποιώντας νεότερους αισθητήρες που μπορούν να παρακολουθήσουν την κίνηση των μυών. Με το Apple Watch Series 4, η εταιρία εισήγαγε τη λειτουργία ανίχνευσης πτώσης που έσωσε πολλές ζωές μέχρι τώρα.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παναγία Θεοδωρόβσκαγια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παναγία Θεοδωρόβσκαγια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ