2019-12-06 10:53:40
Φωτογραφία για Αγκαλιά με νεοναζί τρεις βουλευτές της ΝΔ στο μνημόσυνο της Χωροφυλακής Μακρυγιάννη
Μπογδάνος, Χρυσομάλλης και Γιαννάκης δεν μπόρεσαν να μετριάσουν τα ακροδεξιά τους αντανακλαστικά και έσπευσαν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο της Χωροφυλακής Μακρυγιάννη

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο της περασμένης Κυριακής στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, δίνοντας ένα ακόμα δείγμα γραφής για την ακροδεξιά στροφή που έχει πάρει εδώ και καιρό η «Δεξιά παράταξη».

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν όσοι θέλησαν να τιμήσουν τους νεκρούς από πλευράς Χωροφυλακής, στη σύγκρουσή τους με τον ΕΛΑΣ που ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου 1944 τις πρώτες ημέρες των Δεκεμβριανών.

Το «παρών» στη συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσαν, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ ακροδεξιών και εθνικιστικών ΜΜΕ, οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Στέργιος Γιαννάκης, «σπάζοντας» μάλιστα τη «γραμμή» που ακολουθείται από το 1999, με την εισήγηση του Κ. Καραμανλή για κατάργηση των «διαχωριστικών γραμμών». Οι βουλευτές της ΝΔ βρέθηκαν πλάι πλάι με όλο τον ακροδεξιό συρφετό, μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και Βασιλικές Οργανώσεις.


Από το 1999, όταν παρέστησαν οκτώ «γαλάζιοι» βουλευτές, παρά την εισήγηση του Κ. Καραμανλή για κατάργηση των «διαχωριστικών γραμμών», μέχρι σήμερα, φαίνεται να έχουν καταγραφθεί μόνο τρεις περιπτώσεις αποστολής στεφάνων στο μνημόσυνο του Μακρυγιάννη, από τους Θάνο Πλεύρη (2014), Πάνο Παναγιωτόπουλο (2012) και Απόστολο Νεράντζη (2000).

Επί Καραμανλή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έπαψαν να εμφανίζονται στου Μακρυγιάννη, στο Γράμμο, στο Βίτσι και στον Μελιγαλά αφήνοντας τον συγκεκριμένο χώρο στη Χρυσή Αυγή και τον ΛΑΟΣ. Κάτι που φαίνεται να «σπάει» με τα σημερινά δεδομένα, καθώς γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτή η ακροδεξιά στροφή που φαίνεται να έχει πάρει το κυβερνών κόμμα.

Από την παραπάνω στάση των βουλευτών της ΝΔ, γεννώνται εύλογα ερωτήματα. Ήταν άραγε ενήμερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την παρουσία των Μπογδάνου, Χρυσομάλλη και Γιαννάκη στην παραπάνω εκδήλωση; Μήπως χρωστάει κάποιες εξηγήσεις στο κόμμα του και στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά αυτή «στροφή»;

https://www.koutipandoras.gr/article/agkalia-me-neonazi-treis-boyleytes-tis-nd-sto-mnimosyno-tis-horofylakis-makrygianni
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ