2019-12-06 11:22:42
Φωτογραφία για ''Άθλιες συνθήκες''. Στο παλαιό νεκροτομείο του πρώην 424 θέλουν να στεγάσουν την ΕΣΠΕΚΜ. Ζητείται η άμεση παρέμβαση του Γ.Γ. Αντώνη Οικονόμου
Του Ηλία Προύφα

Στη Θεσσαλονίκη έχουν έδρα δύο νόμιμες ενώσεις στρατιωτικών και μάλιστα της ίδιας ομοσπονδίας. Η ένωση στρατιωτικών Θεσσαλονίκης και η ένωση στρατιωτικών περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. 

Η ΕΣΠΕ Θεσσαλονίκης, μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της, για παραχώρηση γραφείων από τον οικείο σχηματισμό, στεγάστηκε και πολύ σωστά, στο παλαιό 424 ΓΣΝΕ, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο.

Ένας ωραίος χώρος, τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε από κοντά, καλύπτοντας την τελετή εγκαινίων.

Στην Ένωση Στρατιωτικών Κεντρικής Μακεδονίας, το Γ'ΣΣ, εξετάζοντας την αίτησή της για παραχώρηση γραφείων, ενημέρωσε την ΕΣΠΕΚΜ, ότι το αίτημα της εγκρίνεται, παραχωρώντας της το χώρο του νεκροτομείου στο παλαιό 424.

Ως χώρος πρώην νεκροτομείου δε λέει τίποτα και κανείς από τα μέλη της ΕΣΠΕΚΜ, δε στέκεται σε προλήψεις, όμως όπως θα διαπιστώσει κανείς στις παρακάτω εικόνες, οι αίθουσες το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι άθλιες.


Το κόστος για να γίνει αυτό το ''πράγμα'' γραφεία, ανέρχονται σε 3500 με 4000 ευρώ, που θα πρέπει να καλύψει η Ένωση. Επιπρόσθετα θα πρέπει να καταβάλει και μηνιαίο μίσθωμα, ενώ εάν προκύψουν υπηρεσιακές ανάγκες, μπορεί να τους γίνει και έξωση Σε μια σύσκεψη του Προέδρου Χάρη Χαριτίδη, με στελέχη του Γ'ΣΣ, τονίσθηκε ότι μόνο ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να παραχωρηθεί, ούτε καν σε γειτονικούς σχηματισμούς της ΠΑ.

Καλείται ο Θεσσαλονικάρχης Γ. Γ του ΥΠΕΘΑ, Αντώνης Οικονόμου, να πάρει θέση.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ