2019-12-06 21:19:16
Φωτογραφία για Ο Τουσκ «πυροβολεί» πισώπλατα τον Τραμπ - Οι Πολωνοί ζητούν συγγνώμη από τον Αμερικανό πρόεδρο
H επίμαχη φωτογραφία που ανέβασε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανάβει φωτιές

Πριν καλά-καλά κοπάσει η θύελλα με το βίντεο που επισκίασε την επετειακή σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο με τους ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας και της Βρετανίας να κουτσομπολεύουν τον Ντόναλντ Τραμπ, o Αμερικανός πρόεδρος δέχεται εκ νέου πυρά και μάλιστα πισώπλατα. Αυτή τη φορά από τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η εικόνα που κάνει το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες δείχνει έναν ακόμη Ευρωπαίο αξιωματούχο να «χλευάζει» τον ένοικο του Λευκού Οίκου και μάλιστα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» γράφει χαρακτηριστικά ότι ο Πολωνός πολιτικός φέρεται να κάνει στον Τραμπ τη χειρονομία του όπλου.

Ο Ντόναλντ Τουσκ ανέβασε την Τετάρτη στο Twitter μία φωτογραφία του που τον δείχνει να προτάσσει δύο δάκτυλα στην πλάτη του προέδρου Τραμπ, σαν να τον πυροβολεί, προκαλώντας ανησυχία στους χρήστες του Twitter. Ο φακός ήταν εκεί απαθανατίζοντας το γεγονός.


«Παρά τις εποχιακές αναταράξεις, η διατλαντική φιλία μας πρέπει να διαρκέσει #Trump # NATO», έγραψε στην επίμαχη λεζάντα ο Τουσκ, η θητεία του οποίου ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε στις αρχές του μήνα.

«Τη φιλική λεζάντα αντισταθμίζει μία εχθρική φωτογραφία του Πολωνού πολιτικού», προσθέτει η αμερικανική εφημερίδα.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα αντιτίθεται στο Tραμπ αλλά αυτό πάει πολύ πολύ», υποστηρίζει ένας χρήστης.

«Τι αηδιαστική χειρονομία του @donaldtusk», έγραψε ο χρήστης @ Μακάσι.

«Είναι αυτό μια αχαλίνωτη απειλή της ΕΕ που απευθύνεται στις ΗΠΑ;» ρώτησε ένας τρίτος χρήστης με τον κωδικό @Dispropoganda.

Προφανώς η φωτογραφία αυτή είναι από τη σύνοδο κορυφής του NATO που πραγματοποιήθηκε αυτή τη βδομάδα στο Λονδίνο.

Υπήρξαν πάντως και πολλοί Πολωνοί χρήστες που έσπευσαν να απολογηθούν στον Τραμπ ζητώντας του συγγνώμη για την άσχημη χειρονομία του συμπολίτη τους.

«Ως Πολωνός πολίτης, ντρέπομαι γι' αυτό το πρόσωπο», έγραψε ο χρήστης @RZbijowski.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ