2019-12-07 09:28:46
Φωτογραφία για 120 δόσεις: Παράταση 5 μηνών για την 2η αίτηση προς το ΚΕΑΟ
Παρατείνεται για 5 μήνες, ήτοι έως τις 31 Μαΐου 2020 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την οριστική υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία σε έως 120 δόσεις, με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις από πολλά Υπουργεία, που βάσει των κυβερνητικών χειρισμών θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου.

Έτσι, λόγω της σημαντικής καθυστέρησης από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, κυρίως τα πρώην Ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, δίνεται νέα παράταση ένταξης στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων, σε όσους έκαναν εντός της αρχικής ημερομηνίας την πρώτη αίτηση ένταξης στο διακανονισμό. Κατοχύρωσαν έτσι δικαίωμα και πλέον, αναμένουν από τα Ταμεία την εκκαθάριση και την βεβαίωση των οφειλών προκείμενου να οριστούν οι δόσεις του διακανονισμού.

Μάλιστα, με την ίδια διάταξη ανοίγει ένα μικρό παράθυρο για κάποιες χιλιάδες ασφαλισμένους/ οφειλέτες οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση και την έχασαν εντός του 2019, να ξαναενταχθούν σε αυτή. Βασική προϋπόθεση είναι να καταβάλλουν έως τις 31 Μαΐου, το σύνολο του ποσού που αντιστοιχεί στις δόσεις της ρύθμισης που έχουν καταστεί απαιτητές παράλληλα με τις νέες βεβαιωμένες, εκτός ρύθμισης οφειλές.


Στις υπόλοιπες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται ελεγκτική αποζημίωση ύψους 30 ευρώ ανά έλεγχο, και έως 300 ευρώ το μήνα, στους επιθεωρητές εργασίας, πλην ιατρών, που διενεργούν ελέγχους. Η ελεγκτική αυτή αποζημίωση δεν συγκαταλέγεται στις τακτικές αποδοχές και δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις.

Τέλος, παρατείνεται για ένα χρόνο, έως τις 31/12/2020 η προθεσμία εντός της οποίας εκκαθαρίζονται και πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κλάδου υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, προς τα φαρμακεία, λοιπούς συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας κλπ, και προς ασφαλισμένους των ταμείων, με εξαίρεση τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του πΟΠΑΔ, του πρώην Οίκου Ναύτου και του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ.

euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ