2019-12-07 10:46:32
Φωτογραφία για Οι Σοσιαλδημοκράτες θέτουν τους όρους για να παραμείνουν κυβερνητικοί εταίροι
Το νέο ηγετικό δίδυμο των Σοσιαλδημοκρατών, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς και Σάσκια Έσκενς, συντονίζει το συνέδριο του κόμματος

Για την τύχη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία συζητούν σήμερα έως την Κυριακή οι Σοσιαλδημοκράτες, υπό την ηγεσία του νέου ηγετικού διδύμου που βλέπει με «μισό μάτι» την πολιτική της Μέρκελ.

Στο τριήμερο συνέδριο του SPD, o πρώην υπουργός Οικονομικών της Βορείου Ρηνανίας - Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς με τη βουλευτή του ίδιου κρατιδίου Σάσκια Έσκενς ανέλαβαν επισήμως τα ηνία του κόμματος που συγκυβερνά με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Σάσκια και Μπόργιανς δεν θέτουν θέμα τερματισμού του «Groko» (μεγάλου συνασπισμού), αλλά τους όρους για να παραμείνει το κόμμα τους στην κυβέρνηση. Με λίγα λόγια, έναν κατάλογο μέτρων που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει το SPD.

Για παράδειγμα την καθιέρωση των 12 ευρώ κατώτατου μισθού την ώρα, κρατικές επενδύσεις δισεκατομμυρίων, ανεξάρτητα αν ο προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος ή όχι, και ακόμη υψηλότερους φόρους για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


Ωστόσο, το Κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, υπό την ηγεσία της Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διεξάγει νέες διαπραγματεύσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες. Εάν η Ανεγκρέτ στυλώσει τα πόδια τότε ο κυβερνητικός συνασπισμός θα τερματιστεί, κάτι που δεν θα ωφελούσε κανέναν. Στις δημοσκοπήσεις οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ολισθήσει στο 15%, ενώ Χριστιανοδημοκράτες και Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές αποσπούν μόλις 26%.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ