2019-12-07 19:30:20
Φωτογραφία για 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξατομικευμένης Ιατρικής, 14 και 15 Δεκεμβρίου, Αθήνα
Άνθηση παρουσιάζει το πεδίο της γονιδιωματικής και εξατομικευμένης ιατρικής τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με ολοένα αυξανόμενο αριθμό ερευνητικών ομάδων σε ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται με αντικείμενα του συγκεκριμένου πεδίου, όπως φαρμακογονιδιωματική, μεταβολομική, επιγονιδιωματική, πρωτεϊνωματική, αλλά και με συναφείς ερευνητικές κατευθύνσεις, όπως γονιδιωματική πληροφορική, γενετική και ηθική, και άλλα.

Η εξατομίκευση της θεραπείας βρίσκει εφαρμογή στην κλινική πρακτική σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολογία, ογκολογία, ψυχιατρική, νευρολογία, μεταμοσχεύσεις, λοιμωξιολογία, αναφέρει ο Γεώργιος Πατρινός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Φαρμακευτικής, με αφορμή το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξατομικευμένης Ιατρικής που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και διοργανώνεται από το Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, «το οποίο συμμετέχει από το 2016 στη μεγαλύτερη κλινική μελέτη παγκοσμίως στον χώρο της Φαρμακογονιδιωματικής
. Μέχρι τώρα έχει σταχυολογήσει πάνω από 1200 ψυχιατρικούς ασθενείς με πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα, συμβάλλοντας όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, αλλά και στη μείωση των παρενεργειών των ψυχιατρικών φαρμάκων».

Ο κ. Πατρινός εξηγεί ότι το πεδίο της εξατομικευμένης ιατρικής αφορά τη συσχέτιση γονιδίων με κληρονομικές νόσους και φυσιολογικά χαρακτηριστικά, καθώς και την ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ